Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az eset még 2012 februárjában történt, a svédországi Umea város környéki hegyekben. A férfi autójára egy csapat hómobilos kiránduló talált rá egy erdei úton, amikor néhány napos havazás után úgy döntöttek, túrázni indulnak a környéken.

A behavazott terepjáróban egy 44 éves férfit találtak. Peter Skyllberg rendkívül sápadt volt, ki volt éhezve, és csak nehezen tudott mozogni és megszólalni.

Az incidens előtti hónapokban Peter ingatlanbefektetéssel próbálkozott, de végül 150 ezer eurós adósságot halmozott fel. Mivel nem volt pénze, kénytelen volt az autójában lakni, és végül bennrekedt a járműben a nagy mértékű havazás miatt.

A meteorológusok szerint a hőmérséklet -30 Celsius fok körüli értékeket is elérhetett abban az időszakban. A férfi mindenre felkészült, meleg ruhákat és csizmát viselt, volt hálózsákja, és eleinte valamennyi élelmiszere is, de arra nem számított, hogy ennyi ideig az autóban reked.

Mielőtt a terepjárót belepte volna a hó, a férfi nagy mennyiségű cigarettát vásárolt, és ez végül a segítségére volt. A füst miatt stabil maradt a testhőmérséklete, és sikerült egy kis lyukat is fúrnia, ahol az oxigén bejuthatott a járműbe.

Miután a tartalékai kifogytak, a férfi havat evett, és igyekezett minél kevesebbet mozogni, hogy minél kevesebb energiát és oxigént használjon el. Miután megtalálták, azonnal kórházba szállították, ahol egy héten belül már lábadozni kezdett.

A kórház igazgatója elmondta, a férfi a hóból elég vízhez jutott a túléléshez, és az autót körülvevő hóréteg segített 0 fok körül tartani a benti hőmérsékletet a kinti -30 fokhoz képest, ahogy az egy iglu esetében is történik.

Egyes szakértők azt is felvetették, hogy a férfi hibernációhoz hasonló állapotban lehetett, de ezt a legtöbb orvos elvetette, mivel ha az ember testhőmérséklete 34 fok alá süllyed, az kómához, majd halálhoz vezet.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!