Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Liz Haslam 30 kutyáját választotta a házassága helyett, és döntése miatt egy ideig arra kényszerült, hogy egy sátorban éljen.

Vannak, akik annyira szeretik a kutyáikat, hogy még a házasságuknál is fontosabbnak tartják őket. Liz Haslam története a legjobb bizonyítéka ennek a feltétel nélküli szeretetnek.

Liz és férje, Mike, a középiskola óta voltak együtt. Liz azonban gondolkodás nélkül a menhelyén tartott kutyákat választotta középiskolai szerelme helyett.

A pár az érettségi után házasodott össze. Egy vidéki házban éltek Barnhamben (Suffolk, Egyesült Királyság). 25 évig voltak házasok, és volt egy közös gyerekük.

Liz imádja a kutyákat, és a west highland white terrierek valamint a bullterrierek a kedvencei. Az édesanyja nevelt west highland terriereket, az édesapjának pedig állateledeleket forgalmazó cége volt. Mivel Liz otthona elég tágas volt, menhelyet nyitott, Beds for Bullies néven, és menedéket nyújtott a segítségre szoruló bullterriereknek.

Mike nem tudta elfogadni, hogy a család élete a kutyák körül forog. A legtöbb kutyának állandó felügyeletre és gondoskodásra volt szüksége, mivel egészségügyi problémákkal küzdöttek. Szinte lehetetlen volt otthont találni mindannyiuk számára.

Liznek végül döntenie kellett. Mike ultimátumot adott neki: ő, vagy a kutyák.

„Azt hittem, 25 év házasság után tudnia kellett volna, hogy nem áll szándékomban lemondani a kutyákról.” – mondta Liz. – „A házasságunk első pillanatától kezdve tudta, hogy nekem ez mindenem. Nem is tudom, mire számított.”

Mike nagyon elfoglalt volt a munkájával, és Liznek nagyon hiányzott a szeretet és a gondoskodás. Idővel a bullterrierek lettek a legjobb barátai.

Liz birtokán körülbelül 30 kutya él. Gondozásra, gyógyszeres kezelésre és odafigyelésre van szükségük. Liz napi 18 órát tölt a menhelyen, és több ezer dollárt költ a kutyák orvosi ellátására. Egy ideg még arra is rákényszerült, hogy egy sátorban éljen, mivel nem tudta fizetni a bérleti díjat és a szálmákat.

„Én választottam ezt, és imádom csinálni.” – mondja Liz.

Azt mondja, helyesen választott, és egyáltalán nem bánta meg a döntését. „A kutyák iránti szenvedélyem túl sok volt Mike számára.”

Csak az Egyesült Államok területén mintegy 6-8 millió háziállat kerül menhelyekre, és sajnos a kutyák 50%-át el kell altatni. Ez mindig nehéz feladat, de a legtöbb menhely alulfinanszírozott, és nincs elég hely minden gazdi nélkül maradt állat befogadására.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!