KezdőlapVilágAmikor a szerelem függőséget okoz - Vivien Leigh és Laurence Olivier zűrzavaros...

Amikor a szerelem függőséget okoz – Vivien Leigh és Laurence Olivier zűrzavaros románca

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A szerelem nem mindig rózsaszín, hanem bizony lehet megbetegítő, fakó szürke is. Vegyük csak alapul Hollywood egyik legzűrösebb szerelmi viszonyát, mely Vivien Leigh és Laurence Olivier életét emésztette fel, akik szó szerint képtelenek voltak egymás nélkül élni.

Amikor a szerelem függőséget okoz - Vivien Leigh és Laurence Olivier zűrzavaros románca

Sokan úgy vélik, Vivien Leighre Scarlett O’Hara szerepe szórt törhetetlen átkot, míg Laurence Oliviert a Hamlet tette világhírűvé. Hol máshol ismerkedhettek volna meg egymással, mint a forgatások helyszínén? 1937-ben, a Fire Over England című filmben, ők alakították a szerelmes párt, a románcuk azonban jóval több volt egy eljátszott szerepnél.

Hatalmas szemeivel és bájos gödröcskéivel, Vivien azonnal elrabolta Laurence szívét. Három évig titkolták a viszonyukat, a színésznő ugyanis akkor még Jill Esmund felesége volt. Ezidő alatt levelek formájában tartották a kapcsolatot, a bennük égő tűz pedig egyre jobban és forróbban lángolt. A szerelmük írott bizonyítékai közül 300 darab még ma is megvan, ezeket a londoni Victoria and Albert Múzeumban őrzik.

Egy keltezés nélküli levélben például, melyet Laurence Viviennek címzett, a következőképpen vallott az érzéseiről: „Vadul tomboló vággyal ébredtem, irántad, szerelmem. Istenemre mondom, csakis téged akarlak!”.

Amikor a szerelem függőséget okoz - Vivien Leigh és Laurence Olivier zűrzavaros románca

Egy másik, hasonlóan szenvedélyes levélben, amit ezúttal Vivien írt a szeretőjének, eképpen fogalmazott: „Ha csak a testünkkel szeretnénk egymást, még akkor sem lenne elég belőled. Ennél sokkal jobban szeretlek! A szívem a tiéd.”. Az ilyen szavakat pedig Olivier sem hagyhatta megválaszolatlanul: „Minden egyes másodpercben ott vagy a gondolataimban. Nem is éltem addig, míg meg nem ismertelek téged!”

1939-ben, három rendkívül intenzív hónap alatt, a két színész nem kevesebb, mint 40 levelet címzett a másiknak. Valósággal egymás rögeszméjévé váltak, és ezt a papírra vetett sorokban sem titkolták: „Kedvesem, a szerelmem minden egyes léptedben elkísér téged, és tudom, hogy ez az este sikeres lesz számodra. A te imádott Viviened.”

Amikor a szerelem függőséget okoz - Vivien Leigh és Laurence Olivier zűrzavaros románca

Vivien Leigh és Laurence Olivier 1940-ben kötött házasságot. A menyegzőre Kaliforniában került sor, tanúként pedig Katherine Hepburnt és Garson Kanint kérték fel. A frigy azonban kudarcba fulladt. 20 év együttlét után, 1960-ban, Olivier beadta a válókeresetet. Vivien nem akart elválni Laurence-től, hiszti- és dührohamokat rendezett, trükkökkel és ájuldozós jelenetekkel próbálta érzelmileg zsarolni a férfit, sőt még öngyilkossággal is fenyegetőzött, de mindhiába.

Élete végéig szerette Laurence Oliviert. Vivien Leigh 53 évesen hunyt el. Nem feltétlenül a szerelem okozta a halálát, hanem egy másik őrült szenvedélye, amit szintén a maximumon tudott csak megélni: a dohányzás.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet