KezdőlapVilágEgy új törvény szerint Németországban minden kutyát naponta kétszer le kell vinni...

Egy új törvény szerint Németországban minden kutyát naponta kétszer le kell vinni sétálni

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Legalább napi kétszer meg kell sétáltatniuk a kedvencüket a német kutyatulajdonosoknak egy új törvény szerint.

Új törvényt fogadtak el Németországban, amely előírja, hogy minden kutyát naponta kétszer, legalább egy órán át kell sétáltatni. A törvény (Hundeverordnung) elfogadását azzal indokolták, hogy az országban minden ötödik házban tartanak kutyát, ezeknek az állatoknak pedig elegendő testmozgásra van szükségük.

Az új törvény értelmében egy gyors séta már nem lesz elegendő. A tulajdonosoknak naponta kétszer kell sétáltatniuk a kutyákat, legalább egy órán át, és nem hagyhatják egész nap egyedül az állatot. Ezenkívül a törvény arra is kitér, hogy a kutyákat nem lehet hosszú ideig láncon vagy pórázon tartani.

Németországban 9.4 millió kutyát tartanak, és a kormány gondoskodni szeretne arról, hogy az ebek a legjobb ellátásban részesülnek.

Julia Klöckner, mezőgazdasági miniszter, szerint a legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy sok kutya nem kap napi megfelelő stimulációt vagy testmozgást. Elmondása szerint a kutyáknak megfelelő mértékű aktivitásra és környezeti ingerekre van szükségük, valamint arra, hogy kapcsolatba kerüljenek a természettel, emberekkel és más állatokkal.

A legtöbb kutyatulajdonos egyfajta plüssjátékként tekint a kedvencére, amihez hozzábújhat, ha úgy tartja kedve, és megfeledkezik róla, hogy élő, lélegző lényről van szó, aminek megvannak a saját igényei. Ez a törvény az állatok egészségét helyezi előtérbe.

A közvéleményt azonban megosztja az új rendelkezés. A német állampolgárok többsége nem tartja helyesnek, hogy a kormány irányítsa őket, és tulajdonosként úgy érzik, meg tudják ítélni, mire van szüksége kedvencüknek. Néhányan amiatt aggódnak, hogy az idős, beteg kutyáknak nem is tenne jót egy ilyen hosszú séta.

Klöckner egyik kollégája a Twitteren azt írta, nem hajlandó 32 fokos hőségben ilyen hosszú sétákat tenni afrikai oroszlánkutyájával, inkább elengedi az ebet a folyóparton, hogy felfrissülhessen egy kicsit.

Néhányan azon a véleményen vannak, hogy mivel az országban olyan sok háztartásban élnek kutyák, senki sem tudja majd nyomon követni, hogy ki követi a szabályokat és ki nem.

Az agrárminisztérium szóvivője elmondta, hogy az ország 16 szövetségi államának feladata meggyőződni arról, hogy a lakosok betartják a törvényt, és rendszeresen sétáltatják a kutyáikat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet