Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Egy napon elegem lett abból, hogy állandóan kimerült vagyok, és azt kérdeztem magamtól: „Vajon minek köszönhetik a japán nők hibátlan porcelánbőrüket és karcsú alakjukat?” Kis kutatás után rátaláltam a japán vízterápia módszerére, amely szerint minden reggel ébredés után éhgyomorra kell vizet inni.

Számos tanulmány szerint ez az egyszerű gyakorlat pozitív eredményeket hozhat több különböző egészségügyi probléma esetében is. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom, és most szeretném megosztani a tapasztalataimat másokkal is.

Már nem tudtam, mit tegyek, hogy energikusabbnak érezzem magamat. A bőröm és a hajam egyáltalán nem látszottak egészségesnek, és a szervezetem jelzéseket küldött, hogy nem úgy működik, ahogy kellene.

Belefáradtam, hogy újabb és újabb orvosokat keressek fel, akik úgyis mind ugyanazt mondják, és csak még több gyógyszert írnak fel, ezért inkább kipróbáltam a japán vízterápiát. Az eredmények egyszerűen hihetetlenek voltak!

1. Kezdtem frissebbnek és egészségesebbnek érezni magamat

Néhány nappal a terápia kezdete után könnyebbnek éreztem magamat. Éreztem, ahogy a szervezetem könnyebben méregtelenített.

2. Javult az anyagcserém

Ez a gyakorlat elviselhetőbbé tette a diétát. Már nem kínzott óránként az éhségérzet. Nem éreztem szükségét, hogy nassoljak valamit a főétkezések között, és több energiám volt.

3. Segített lefogyni

Amellett, hogy csökkent az étvágyam, az emésztésem sem volt már olyan lassú és nehézkes. A több energia pedig arra motivált, hogy többet mozogjak.

4. Megszabadultam a gyomorégéstől

Azelőtt komoly problémákat okoztak az emésztési zavarok és a reflux. De miután elkezdtem a vízkúrát, ez a probléma megszűnt, és már nem éreztem azt a szörnyű kényelmetlenséget minden étkezés után.

5. Javult a bőröm állapota

Az emberek azt mondták, hogy idősebbnek tűnök a koromnál. Mióta elkezdtem a vízterápiát, kevesebb a ránc az arcomon, a bőröm pedig egészséges és csak úgy ragyog.

6. A hajam is kezdett jobban kinézni

A hajam azelőtt olyan töredezett és gyenge volt, hogy havonta kétszer is le kellett vágatnom. Az éhgyomorra fogyasztott víz hatására nemcsak egészségesebben nőtt a hajam, de hihetetlenül fényes is lett.

7. Megszűntek a húgyúti fertőzések

A vízkúra jobban orvosolta ezt a problémát, mint bármelyik antibiotikum. A hatás azóta is tart, és már nem érzem azt az égető érzést.

8. Már egy ideje nem voltam náthás

Ez az egyszerű szokás sokat javított az immunrendszeremen is. Egy olyan egyszerű dolog, mint az éhgyomorra fogyasztott víz, segített távol tartani a megfázást és a gyógyszereket.

Hogy érheted el a legjobb eredményt?

Kövesd az alábbi módszert, hogy egész nap energikusabbnak érezd magadat:

• Igyál meg 4 pohár vizet reggel, rögtön ébredés után, éhgyomorra, és még fogmosás előtt.

• Ha nehezedre esik meginni 4 pohár vizet, kezdheted egy pohárral, és fokozatosan növelheted a mennyiséget.

• A következő 45 percben ne egyél semmit.

• 45 perc elteltével ehetsz és ihatsz a megszokott módon.

• Reggeli, ebéd és vacsora után 2 órán keresztül ne egyél, és ne igyál semmit.

Mikor számíthatsz eredményre?

• Cukorbetegség vagy magas vérnyomás esetén: 30 nap után.

• Székrekedés és gyomorhurut esetén: 10 nap után.

• Tuberkulózis esetén: 90 nap után.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!