Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A nyár mindig is a koncertek sokaságát hozza, és ahogy nekünk is szükségünk van egy kis szabadságra, az énekesek is kihasználják a szabad perceiket arra, hogy lazítsanak és feltöltődjenek. INNA például ezt a falatnyi mennyországot szúrta ki a relaxálásra, Spanyolországban. A hely gyönyörű, és ha ezt a hét dolgot megtudod róla, te is ott fogod majd tölteni a vakációt!

Cadaqués a neve annak a kelet-spanyolországi városkának, ahol az idő megállni látszik. Kis elszigetelt település, pár ezer lakóval, de amit nyújtani tud, az több, mint amire vágynál: barátságos emberek, nyugodt, békés környék, kellemes nyári hőmérséklet, tengerparti romantika és sok-sok napsütés. Nem csoda, hogy INNA is ide vonult vissza, hogy összegyűjtse az erejét a június 23-án tartandó nagykoncertje előtt. A városkát imádják a hírességek, és hogy miért, az alábbiakban kiderül.

1. Diszkrét, meghitt hely, ami a vakációzás mellett nászútnak is tökéletes. Ha szereted a csendet és az intimitást, a nyugodt, zavartalan pihenést, ezt a települést neked teremtették! A Franciaországgal határos városka mindössze 2600 lakót számlál, remek kilátást biztosít a Földközi-tengerre, és pontosan ebben a zsibongásmentességben rejlik a nagyszerűsége.

2. Mesebeli szépségű tájakat rejteget. A városka a Cap de Creus Nemzeti Park közepén fekszik, aminek köszönhetően változatos növény- és állatvilága a mediterrán térség gyöngyszemeit tartogatja. Közel 14 ezer hektáron fekszik, amiből 3 ezer hektárt víz borít.

3. A tengerpart a fő attrakció. Tágas kijárattal rendelkezik a Földközi-tengerre, ezzel együtt pedig a halászatáról is híres. A partvidéke rendkívül népszerű nemcsak a helybéliek, hanem a turisták számára is. Rengeteg vízi sport várja az ide érkezőket, továbbá a napozásra és a fürdőzésre is alkalmas. INNA sem bírt ellenállni a hely szépségének, és egy magasból lőtt fényképet mutatott a térségről.

4. Ez volt Salvador Dalí csodaországa. A híres festőművészt annyira elvarázsolta ez a vidék, hogy a ’30-as években egy kis házikót emelt Cadaquésben. Dalí nyári rezidenciaként használta az épületet, mely még ma is áll, és múzeumként napjainkban is látogatható.

5. Kolumbusz Kristóf is itt lelt menedékre, legalábbis a helybéliek szerint, akik azt regélik, a felfedező egy vihar elől menekült a városkába, és míg el nem ült az istennyila, a kikötőben pihentette árbócait. Hogy ténylegesen így volt-e vagy sem, ezt már senki sem bizonyítja, viszont kiváló marketingfogás a lakosság részéről.

6. A városka tele van macskákkal. Kóbor kutyákról még senki sem tett bejelentést, viszont macskákból a hely nem szenved hiányt. Szerencsére él a városkában egy nő, Gabrielle, aki gondozza és eteti őket. Több mint 20 cicát fogadott be a házába, és ha lenne rá módja, még többet örökbe fogadna. A gazdi egy alapítványt is indított a nyávogó házikedvenceknek. Miauu!

7. Földalatti barlangok hívogatják a mélybe a búvárkodókat. A helybéliek a maximumig kiaknázzák a rezervátum természeti kincseit. Ennek nyomán gyönyörű víz alatti labirintus alakult ki, melyet élőben megcsodálni lélegzetelállító élmény! A parthoz közel, naponta szerveznek búvárkirándulásokat, de még arra is van lehetőség, hogy itt merülj alá életedben először. Szakképzett búvárok tanítanak meg a merülésre, és tekintettel léve a helyszínre, bizonyára életre szóló élmény!

Viszont ha a hét pont közül egyik sem győzött volna meg, még mindig ott van a csodálatos homok és a kéklő víz, melyben napkelettől napnyugatig gyönyörködni lehet. Kiadós sétákat tehetsz a parton, kagylókat gyűjthetsz, napozhatsz és romantikázhatsz az aranyló nap sugarai alatt. Szerintünk tetszeni fog. És ha ténylegesen ellátogatnál oda, hálásak lennénk, ha utólag beszámolnál nekünk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!