Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Bár egyesek odáig vannak a földönkívüliek létezéséért, Brian Cox most romba dönti ezeket a hiedelmeket! A fizikusként, professzorként és műsorvezetőként dolgozó Cox ugyanis úgy véli, az emberek azért nem fognak soha UFO-kkal találkozni, mivel az intelligens élet formái elpusztították önmagukat nem sokkal azután, hogy kifejlődtek.

Brian Cox szerint, bármilyen földönkívüli életben a technológia és a tudomány fejlődése gyorsan túlnő az azt szabályozó politikai intézmények fejlődésén, ez pedig az önmegsemmisítéshez vezet. Tehát, a technológia segít az elektromosság létrehozásában, de üvegházhatású gázokat és nukleáris fegyvereket eredményez, ezek pedig azonnal képesek elpusztítani egy száz év alatt kibontakozó civilizációt – írta Cox-ot idézve a The Sunday Times.

A témát elsőként Enrico Fermi fizikus vetette fel, még 1950-ben. Ő azt állította, hogy bármilyen életforma, mely birtokolja a rakétagyártás technológiáját, képes néhány millió év alatt klónozni a galaxist.

Akkor miért nem volt rá eddig még soha bizonyíték?!

Fermi paradoxonára Cox a következő lehetséges választ találta: itt „Fermi azokra a világokra utal, amelyek rendelkeznek elegendő tudással ahhoz, hogy elpusztítsák önmagukat. Ezek pedig nem képesek fennmaradni, hacsak ezt megelőzendő nem születik globális összefogás.”

Mi több, Brian Cox és társa, Jeff Forshaw azt gondolják, a 14 milliárd évvel ezelőtt bekövetkezett Big Bang is egy ilyen önpusztítás eredménye volt. Az ősrobbanást több egymást követő esemény váltotta ki, és ez csupán egy példa az univerzumból. Forshaw szerint, „ezek meredek elveknek tűnnek, de szilárd bizonyítékokra és magyarázatokra alapszanak”.

Szerinted van esély arra, hogy a fenti elmélet alapján a mi világunk is a veszte felé rohanjon?


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!