Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az állatok is hozzánk hasonlóan érzékeny lelkek, ők is igénylik a törődést, a figyelmet és a feltétel nélküli szeretetet. A kicsinyek főleg a kezdeti szakaszban különösen érzékenyek az édesanyjuk közelségére.

Ezt bizonyítja egy 2013-as megható felvétel is, amelyen egy apró bébi elefánt történetét ismerhetjük meg. A kínai Rongcheng tartományban született bébi elefánt a születés pillanata után komoly sérülést szenvedett, ugyanis az édesanyja rálépett az újszülött kis elefánt testére.

Emiatt pár napig elkülönítve kezelték a kis elefántot, és a gondozók reménykedtek abban, hogy csak egy rossz véletlennek köszönhető a malőr. Viszont, mikor újra megpróbálták egyesíteni a bébi elefántot és az anyukáját, a mama teljességében elutasító magatartást tanúsított a kis jövevénnyel szemben. Sajnos az állatvilágban ez igen gyakran elő szokott fordulni, hogy az anyukák kiközösítik és kitagadják az új jövevényeket, de ahogyan ez a kis elefánt minderre reagált, a szívszorító.

A The Metronak nyilatkozó gondozó szerint a kis elefánt órákon át sírt az édesanyja hiánya miatt: „Az elefánt bébi közel 5 órán át sírt, mígnem sikerült megnyugodnia. Egyszerűen nem bírta elviselni, hogy távol kell lennie az édesanyjától, és hogy megpróbálta megölni őt. Egyelőre nem tudjuk, hogy miért fordult az anyuka a jövevény ellen, de nem hagyhattuk, hogy elpusztítsa.”

A kicsi végül a Zhuang-Zhuang nevet kapta és az egyik állatgondozó „fogadta örökbe”, aki megpróbált minden téren „jó pótmamája” lenni a kis elefántnak. Azóta szoros kötelék alakult ki a gondozó és az elefánt között.

Az elefántok az egyik legintelligensebb teremtmények a földön, ezért a dolgozók nem igazán értették, hogy miért viselkedett így az anya a kicsinyével. Valószínű, hogy az ösztönök álltak a háttérben, ugyanis a fogságban élő vadállatok olykor furcsán viselkedhetnek a bezártság miatt.

A kis elefánt szívszorító sírását itt tekintheted meg:

Zhuang-Zhuang azóta szépen felcseperedett és látszólag kiheverte az édesanyja elutasító magatartását, ráadásul a gondozójával rendkívül összehangolt párossá váltak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!