Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az ember alapjában véve racionális lény, de ha a megfelelő módszerekkel hatnak rá, gondolkodás nélkül megvesz mindent, ami felkeltette az érdeklődését. Éppen ezt a gyengeségünket használják ki a marketing szakemberek. Minden nap újabb és újabb módszereket dolgoznak ki, hogy teljesen fölösleges dolgokat adjanak el, mi pedig megvesszük ezeket, anélkül, hogy igazából akarnánk, vagy egy pillanatra is elgondolkodnánk rajta.

Íme 7 fölösleges dolog, amit neked sem kellene megvásárolnod!

1. Palackozott víz

Gyakran előfordul, hogy a gyártók nem cserélik rendszeresen a szűrőket, így a víz minősége nem garantálható. Az emberek a márka megbízhatósága alapján választanak palackozott vizet, de sokkal egyszerűbb és hosszútávon olcsóbb megoldás, ha inkább vásárolsz egy vízszűrőt otthonra, és így biztos lehetsz benne, hogy mindig tiszta vizet iszol.

2. Lottószelvények

Mindenki arról álmodozik, hogy egyik napról a másikra meggazdagodjon. De ez az út nem vezet sehova. Jobban teszed, ha nem lottószelvényre költöd a pénzt, hanem befektetsz valami igazán hasznos dologba.

3. Diétás élelmiszerek

Csak azért, mert kizárólag bio, 100%-ig természetes termékeket vásárolsz, még sem lefogyni nem fogsz, sem egészségesebb nem leszel. Ha kicsit jobban megnézed a csomagolást, látni fogod, hogy a legtöbb termék összetevői ugyanazok, mint a hagyományos élelmiszerek esetében. Sokszor csak ügyes marketinges trükkről van szó.

4. Káros szokások

Ebbe a kategóriába nem csak az alkoholos italok és a cigaretta tartoznak, hanem termékek egész sora, amiknek semmi hasznát nem veszed. Ha felhagysz ezzel az életmóddal, sokkal többet spórolsz majd, mint gondolnád.

5. Különböző nassolnivalók, édességek a pénztár mellett

Másik gyakran alkalmazott marketinges trükk, hogy a hasznavehetetlen termékeket közvetlenül a pénztár közelében helyezik el. Ahogy a kijárathoz közeledik, a vásárló ellazul, elveszti az éberségét, és abban a pillanatban megpillant egy csomag rágógumit, vagy egy ínycsiklandó csokoládét. Nem is vagyunk tudatában, de hozzászoktunk, hogy fölösleges apróságokat vásároljunk a pénztárak melletti polcokról. Próbálj meg jobban odafigyelni erre, uralkodj magadon, és ne ess bele ebbe a gondosan felállított csapdába.

6. Mozi premierek

Nem éri meg drágábban megvenni a mozijegyet, amikor várhatsz is egy hetet, és megnézheted ugyanazt a filmet a megszokott áron, ráadásul egy félig üres teremben.

7. Műanyag zacskók

Gondolkodtál már el azon, mennyi pénzt költöttél reklámzacskókra, amik aztán csak gyűlnek a szekrényben? Egyszerűbb és olcsóbb megoldás, ha vásárolsz egy vászonszatyrot, és azzal jársz bevásárolni – így amellett, hogy pénzt spórolsz, a természetet is véded.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!