Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

50 nap felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy dán férfi, miután segített meghalni a feleségének.

A 78 éves dán állampolgár, Mogens Arlund, 50 nap felfüggesztett börtönbüntetést kapott, miután megölte a feleségét. Sőt, a dán állampolgárok többsége egyetértett a férfi döntésével, a körülményekre való tekintettel.

Vibeke, a férfi felesége, szerette a sportot és rendkívül aktív nő volt. Hetente körülbelül 50 km-t biciklizett. Egy napon azonban elesett az otthonukban, és teljesen lebénult. Képzeljük csal el, milyen hatással lehet egy aktív, független, utazáshoz szokott emberre az a tudat, hogy mostantól ágyhoz kötött életet kell élnie. Mindazok a dolgok, amiket szeretett, hirtelen eltűntek az életéből, már csak kommunikálni tudott.

Az élete valóságos rémálommá változott, és meg akart halni. Mivel azonban egyedül nem volt képes véget vetni a szenvedésének, a férje segítségét kellett kérnie. Arlund szerette a feleségét, és még csak gondolni sem akart ilyesmire.

De amikor látta, mennyire szenved a nő, akivel 50 éve élt együtt, egy napon végül engedett a könyörgésének. Rögzítettek egy videoüzenetet, amelyben Vibeke elmesélte a történetét, és elmondta, hogy nem akar így élni tovább.

Ezután a férje beadott neki 20 darab altatót, és lefeküdt mellé az ágyra. A nő másnap reggelre már halott volt.

Mogens Arlundot az áldozat kérésére elkövetett gyilkosság vádjával 50 nap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

„Az egyetlen dolog, ami még működött, az elméje volt. Nem egyszerűen csak kérte, hanem könyörgött, hogy szabadítsam ki abból a börtönből, aminek a fogja volt. Ő az a nő, akivel 50 éve éltem házasságban. Szeretem és hiányzik. De meg kellett tennem.” – mondta könnyes szemmel Mogens Arlund a bíróság előtt.

Jogilag Mogens gyilkos. Erkölcsileg azonban nem nevezhető bűnösnek.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!