Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Bár azt gondolnánk, a férfiasságuk vagy a jólneveltség hiánya áll a háttérben, ezek közül egyiknek sincs köze ahhoz, hogy miért ülnek folyton széttett lábakkal a férfiak – állítja ezt egy kutató, aki több kísérlet eredményéből vonta le a végkövetkeztetést.

Mark Skinner, a Roubini Global Economics elemzője szerint tiszteletlen vagy sem, a férfiak ezen ülésmódja a testfelépítésükre vezethető vissza. A kutató több antropometriai elemzést végzett, és megállapította, az erősebbik nem a veleszületett testi arányosságok miatt ül reflexszerűen széttett lábakkal.

Egy átlagos férfi válla ugyanis 28%-kal szélesebb, mint a csípője, ellentétben a nőkkel, akiknek a válla csupán 3%-kal szélesebb a csípőnél.

A férfiak tehát ezt az aránybeli különbséghez próbálnak alkalmazkodni a terpeszben elhelyezett lábakkal, teljesen ösztönösen, mint ahogyan a nők is mindig összetett combokkal helyezkednek el a széken – magyarázta Skinner hozzátéve: „amennyiben a férfiak összetett lábakkal ülnének, a felsőtestük még inkább lelógna a széktámláról”.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!