Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

2017-ben az év ázsiai természetfotója címet nyerte el Biplab Hazra fotója, melyeken a tűzbombák elől menekülő elefántok láthatóak!

A képek az az indiai Sanctuary magazin fotópályázatán szerepeltek. India keleti részén egy nőstény elefánt és kicsinye menekülnek, az emberek pedig tűzbombával dobálják őket. Az indiai Bakura kerületben egyre több az elefántok és az emberek közötti összetűzés, mivel a nagy állatok rendszeresen megjelennek a lakott területeken.

Mindez azért alakult ki, mert napról-napra nagyon sok fát vágnak ki, és a természetes élőhelyük egyre csak csökken. Az elefántok pedig azért, hogy élelemhez jussanak bemerészkednek a lakott települések közelébe, és kárt tesznek a mezőgazdasági ültetvényekben.

Úgy tűnik az állandó harc az elefántok és az emberek között nem akar csökkenni. Egyes gazdák lángoló fáklyákat alkalmaznak az elefántok megfélemlítésére. A menekülés során sajnos az is előfordul, hogy a feldühödött állatok halálra tapossák vagy megsebesítik az őket üldözőket.

Az ázsiai elefántpopuláció nagyrésze ezen a vidéken él, és sajnos vándorlásuk során nap, mint nap pusztítanak az útjukba eső mezőgazdasági területeken. Viszont az érem másik oldala, hogy a természetes élőhelyük egyre csökken, ezért kényszerülnek a falvak közelébe.

A képek abból a célból születtek, hogy felhívják a figyelmet az amúgy végtelenül nyugodt, okos és szociábilis elefántok veszélyeztetett élethelyzetére!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!