Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Szeretteink halála sajnos elkerülhetetlen, ez pedig hatalmas fájdalmat okozhat, és ürességet hagyhat a lelkünkben. Ezért olyan fontos a számunkra, hogy emléket állítsunk a szeretett személynek.

Egy olaszországi kezdeményezés ennek egészen új és különleges módját kínálja, amellyel bárki hozzájárulhat a levegő tisztításához, és szeretteinek is méltó emléket állíthat.

A Capsula Mundi projekt tervezői, Anna Citelli és Raoul Bretzel, kifejlesztettek egy szerves, biológiailag lebomló temetkezési kapszulát, amely az elhunyt testét tápanyagokká alakítja, majd fát növeszt belőle.

Hamvasztás esetén a hamvakat tojás alakú, biológiailag lebomló „urnákban” helyezik el, a testeket pedig magzati helyzetben helyezik el, feléjük pedig fát ültetnek.

A projekt egyelőre csak koncepció, mert az olasz törvények tiltják ezt a temetkezési módot.

Ha a módszert jóváhagynák, az lenne a cél, hogy a hagyományos, sírkövekkel teli temetők helyett, minél több, fákkal teli emlékparkot hozzanak létre.

Így, ahelyett, hogy fákat vágnánk ki és használnánk fel koporsók elkészítésére, életünk végén mindannyian biztosíthatnánk egy új fa születését.

A projekt megálmodói így írnak ötletükről: „A halál rejtélyes, nagy tapintattal kezelendő és elkerülhetetlen lépcsőfok. A halál nem lehet csupán technikai kérdés, nem lehet tabutémaként kezelni.”

Mit gondolsz, te közelebb éreznéd magadhoz elhunyt szeretteidet, ha új fa nőne a hamvaikból?

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!