Boeuf (böf) saláta, ami után megnyalod mind a tíz ujjadat!

1
9206

Lassan érkeznek a húsvéti ünnepek, így hoztunk nektek egy igencsak finom és egészséges salátát. Mi nagyon imádjuk, éppen ezért néha csak úgy, semmi különösebb alkalom nélkül is szoktunk böfföt készíteni.

Boeuf (böf) saláta, ami után megnyalod mind a tíz ujjadat!

A tavaszi ünnepek egyik elmaradhatatlan tartozéka a francia böf saláta. Nagyon egyszerű elkészíteni, laktató, és ráadásul mindenki imádja.

Hozzávalók: 500 gramm párolt marhahús, 300 gramm kockákra vágott főtt krumpli, 300 gramm sárgarépa, 300 gramm zöldborsó, savanyú uborka, 2 tojás sárgájából majonéz, a díszítéshez olajbogyó, főtt tojás, pirospaprika.

Elkészítés: a böf az egyik legkönnyebben elkészíthető étel. Nem kell túl sok tudás hozzá, azonban jó, ha egy kis kreativitással rendelkezünk. A hozzávalókat vágjuk apró darabokra, az uborkát akár meg is reszelhetjük, majd egy nagyobb üveg tálban keverjük el a majonéz ⅔ -ával.

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Simítsuk el egy kanállal, a tetejét pedig egyenletesen fedjük be a megmaradt majonézzel. Díszítsük a vékony csíkokra vágott piros paprikával, olívabogyóval, és reszelt tojással. Tálalás előtt néhány órát tartsuk a hűtőszekrényben, hogy az ízek összeérjenek.

A hozzávalókat kedvünk szerint variálhatjuk, ki is egészíthetjük akár. Tehetünk bele zellert, zöld paprikát, napraforgó- vagy tökmagot is. Van, aki úgy szereti, ha inkább a zöldségek dominálnak, sőt, a hús akár teljesen ki is hagyható belőle. A majonézt is helyettesíthetjük akár tejföllel, vagy joghurttal.

A zöldségeket külön-külön főzzük, hogy mindenik meg tudjon puhulni. Ne főzzük pl. a sárgarépát a krumplival együtt, mert a sárgarépának sokkal több idő kell ahhoz, hogy kellemesen puha legyen. A hús fövő vizébe tehetünk fokhagymát, hagymát, zellert, vagy petrezselyemzöldet. Így sokkal aromásabb lesz, de persze ezeket nem kell majd beletennünk a böfbe.

MEGOSZTÁS

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved