Hétvégére ezt a finomságot ajánljuk: omlós orosz fánk!

0
7467

A legtöbb családban a hétvége a nagy közös pihenések, a filmezések, és a finomságok ideje. Ilyenkor mindenki egy kicsit többet nassol, és a kalóriaszámolgatásról is megfeledkezik egy kicsit.

Ha valami nagyon finomra vágysz, holnap akár el is készítheted ezt az orosz palacsintát!

Hozzávalók:

  • 350-400 gramm liszt,
  • 1 tojás, 500 ml tej,
  • 1 teáskanál szárított élesztő,
  • 2-3 evőkanál cukor,
  • ½ teáskanál só,
  • olaj a sütéshez.

Elkészítés:

1. A tejet melegítsük fel, majd töltsük egy nagyobb tálba. Adjunk hozzá 1 evőkanál cukrot, és az élesztőt, majd fedjük le, és tegyük meleg helyre 10-15 percre.

2. Adjuk hozzá a tejhez a tojást, a sót, a maradék cukrot, és a lisztet, majd addig kavargassuk, amíg csomómentes lesz. Fedjük le a tálat egy tiszta törlőruhával, majd 1 és ½ órára tegyük meleg helyre, hogy meg tudjon kelni.

3. Ez idő alatt a massza kétszeresére fog nőni. Olajozzunk ki egy serpenyőt, majd evőkanállal mérjünk ki egy-egy kisebb adagot a masszából, és süssük meg mindkét oldalát.

Kínálhatjuk dzsemmel, porcukorral, csokiöntettel, mézzel, vagy, amihez éppen kedvünk támad. Készítsünk belőle jó nagy adagot, így egész nap rá tud járni majd a család.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Írd be a neved