A legtöbb családban a hétvége a nagy közös pihenések, a filmezések, és a finomságok ideje. Ilyenkor mindenki egy kicsit többet nassol, és a kalóriaszámolgatásról is megfeledkezik egy kicsit.
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
Ha valami nagyon finomra vágysz, holnap akár el is készítheted ezt az orosz palacsintát!
Hozzávalók:
- 350-400 gramm liszt,
- 1 tojás, 500 ml tej,
- 1 teáskanál szárított élesztő,
- 2-3 evőkanál cukor,
- ½ teáskanál só,
- olaj a sütéshez.
Elkészítés:
1. A tejet melegítsük fel, majd töltsük egy nagyobb tálba. Adjunk hozzá 1 evőkanál cukrot, és az élesztőt, majd fedjük le, és tegyük meleg helyre 10-15 percre.
2. Adjuk hozzá a tejhez a tojást, a sót, a maradék cukrot, és a lisztet, majd addig kavargassuk, amíg csomómentes lesz. Fedjük le a tálat egy tiszta törlőruhával, majd 1 és ½ órára tegyük meleg helyre, hogy meg tudjon kelni.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
3. Ez idő alatt a massza kétszeresére fog nőni. Olajozzunk ki egy serpenyőt, majd evőkanállal mérjünk ki egy-egy kisebb adagot a masszából, és süssük meg mindkét oldalát.
Kínálhatjuk dzsemmel, porcukorral, csokiöntettel, mézzel, vagy, amihez éppen kedvünk támad. Készítsünk belőle jó nagy adagot, így egész nap rá tud járni majd a család.