Ki ne szeretné a Raffaellót, hiszen mennyire felejthetetlen érzés, ha kedvenc barátnőnkkel a nagy dumaparti közepén előkerül egy dobozzal a ropogós, kókuszos finomsággal. Igen ám, de amennyire finom, pont annyira borsos az ára, vagyis az igazi Raffaello-imádók jobb, ha otthon elkészítik.
Nézzünk 2 könnyen elkészíthető receptet:
Raffaello sűrített tejjel
1. Hozzávalók:
- 260 ml édes sűrített tej,
- 75 g tejpor,
- 30 g vaj,
- héjatlan mandula,
- 220g + 130 g kókuszreszelék
Elkészítés: Keverjük el egy lábasban a sűrített tejet a tejporral és a vajjal, míg krémes masszát nem kapunk, majd adjuk hozzá a 220 g kókuszreszeléket, és keverjük tovább. Majd hagyjuk harminc percet, hogy kihűljön és formázható állaga legyen. Ha túl ragacsos lesz a keverék, akkor még adagolhatunk hozzá egy kevés kókuszreszeléket, de vigyázzunk, ha túl sokat adunk hozzá szétesik. Tegyünk mindenik golyó közepébe egy mandulát, majd a kész Raffaellókat is forgassuk bele kókuszreszelékbe, majd tegyük a hűtőszekrénybe, hogy összeálljanak.
Raffaello nápolyszelettel
2. Hozzávalók:
- 1 csésze porcukor,
- 1 kocka vaj,
- 2 csésze tejpor (200 g),
- ½ csésze kókuszreszelék (150 g),
- 2 csésze apóra tört ostya (kb. 120 g),
- pirított mandula,
- 5-6 evőkanál kókuszreszelék a külső borításhoz
Elkészítés: Keverjük össze a porcukrot a vajjal, majd adjuk hozzá a tejport és a kókuszreszeléket. Majd tegyük be a masszát, harminc percre a hűtőszekrénybe, hogy jól tudjon összeállni. Ezután formázzunk golyókat, mindenik közepébe tegyünk egy mandulát, és forgassuk bele kókuszreszelékbe, majd tegyük a hűtőbe.