KezdőlapReceptekDesszertHogyan készítsünk Raffaellót otthon?

Hogyan készítsünk Raffaellót otthon?

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ki ne szeretné a Raffaellót, hiszen mennyire felejthetetlen érzés, ha kedvenc barátnőnkkel a nagy dumaparti közepén előkerül egy dobozzal a ropogós, kókuszos finomsággal. Igen ám, de amennyire finom, pont annyira borsos az ára, vagyis az igazi Raffaello-imádók jobb, ha otthon elkészítik.

raffaello

Nézzünk 2 könnyen elkészíthető receptet:

Raffaello sűrített tejjel

1. Hozzávalók:

  • 260 ml édes sűrített tej,
  • 75 g tejpor,
  • 30 g vaj,
  • héjatlan mandula,
  • 220g + 130 g kókuszreszelék

Elkészítés: Keverjük el egy lábasban a sűrített tejet a tejporral és a vajjal, míg krémes masszát nem kapunk, majd adjuk hozzá a 220 g kókuszreszeléket, és keverjük tovább. Majd hagyjuk harminc percet, hogy kihűljön és formázható állaga legyen. Ha túl ragacsos lesz a keverék, akkor még adagolhatunk hozzá egy kevés kókuszreszeléket, de vigyázzunk, ha túl sokat adunk hozzá szétesik. Tegyünk mindenik golyó közepébe egy mandulát, majd a kész Raffaellókat is forgassuk bele kókuszreszelékbe, majd tegyük a hűtőszekrénybe, hogy összeálljanak.

Raffaello nápolyszelettel

2. Hozzávalók:



  • 1 csésze porcukor,
  • 1 kocka vaj,
  • 2 csésze tejpor (200 g),
  • ½ csésze kókuszreszelék (150 g),
  • 2 csésze apóra tört ostya (kb. 120 g),
  • pirított mandula,
  • 5-6 evőkanál kókuszreszelék a külső borításhoz

Elkészítés: Keverjük össze a porcukrot a vajjal, majd adjuk hozzá a tejport és a kókuszreszeléket. Majd tegyük be a masszát, harminc percre a hűtőszekrénybe, hogy jól tudjon összeállni. Ezután formázzunk golyókat, mindenik közepébe tegyünk egy mandulát, és forgassuk bele kókuszreszelékbe, majd tegyük a hűtőbe.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet