A chipset sokan szeretjük, és mindazok mellett, hogy tisztában vagyunk káros hatásaival, néha mégis megengedünk magunknak egy kis bűnözést. Ha nem szeretnénk, hogy folyton lelkiismeret-furdalásunk legyen, készítsünk otthon egészséges és finom almachipset.
Hozzávalók: minél több alma (1 darabból, egy csészényi chips lesz), 2 almánként használjunk 2 teáskanál porcukrot és 2 teáskanál fahajat, olívaolaj.
Elkészítés: Az almákat alaposan mossuk meg, majd hámozás nélkül szeleteljük őket 2 mm vastagra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük bele jó szorosan egymás mellé az almakarikákat, majd permetezzünk rájuk egy kevés olívaolajat. Egy tálacskában keverjük el a porcukrot és a fajéhat, majd szitáljuk az almaszeletekre. Előmelegített sütőben legalább egy órát kell majd süssük, és ezután fordítsuk meg a szeleteket a másik oldalukra, és ismét süssük egy órát. Mikor kész van és kihűl, tároljuk egy légmentes dobozban, ami nem fogy el.