Ki ne imádná a ropogós bundába bújtatott, finom csirkefalatokat? A jó hír az, hogy nem kell drága pénzeket költenünk rá, elkészíthetjük otthon mi magunk is.

Hozzávalók:
2 csésze liszt,
⅔ evőkanál só,
1/2 teáskanál szárított kakukkfű,
1/2 evőkanál szárított bazsalikom,
1/3 evőkanál szárított majoránna,
1 evőkanál zelleres só,
1 evőkanál őrölt fekete bors,
1 evőkanál mustár por,
4 evőkanál piros paprika,
2 evőkanál fokhagyma por,
1 evőkanál gyömbér por,
3 evőkanál fehér bors,
1 csésze tejszín,
1 felvert tojás,
szeletelt csirkemell,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet és a fűszereket egy tálban.
2. Egy másik tálkában keverjük el a tojást a tejszínnel, mártogassuk bele a csirkemell csíkokat, majd szobahőmérsékleten hagyjuk állni egy fél órán keresztül.
3. Ezután mártogassuk bele a lisztes keverékbe egyenként, majd a fölösleget rázzuk le róluk, és tegyük a sütőbe húsz percre.
4. Egy serpenyőbe töltsünk olajat, forrósítsuk jól fel, majd pár másodpercig süssük benne a csirkéket, amíg aranybarnák lesznek.
5. Forrón tálaljuk sült krumplival, és fokhagymás szósszal.