Van néhány növény, mely fontos szerepet játszik a pluszkilókkal felvett harc sikerében, ugyanis meggátolja, hogy egészségtelen dolgokra fájjon a fogad. A táplálkozási szakértők véleményére hivatkozva, egy hét után, ami alatt ezeket az élelmeket fogyasztottad, könnyebben ellenállsz a kísértő falatoknak.
Íme a lista:
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
1. Gránátalma – antioxidánsban gazdag, és serkenti az anyagcserét. Fogyasztásával nem jár együtt a vércukorszint hirtelen megnövekedése, ezért ajánlott a cukorbetegeknek és a fogyókúrázóknak is. A benne rejlő összetevők hatására csökken a káros koleszterinszint, és a vérnyomást is kordában tartja. Rengeteg felhasználási módja ismert: reggelire a müzlibe kavarva, zabpehellyel vegyítve tízóraira, joghurthoz, süteményekhez, gyümölcspépekhez adva, vagy salátával fogyasztva.
2. Száraz vörösbab – fontos fehérjeforrás, és rengeteg vasat, káliumot, folsavat és magnéziumot tartalmaz. A cukorbetegek is fogyaszthatják a benne lévő rezisztens keményítőnek köszönhetően, aminek hatására a kalóriák nagy része nem kerül felszívódásra. Továbbá, a magas rosttartalmának köszönhetően laktat és csökkenti a káros koleszterin szintjét. Használd fel salátákhoz, főzd levesnek, készíts belőle főzeléket, növényi pástétomot.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
3. Kakaópor – ez az egyetlen édességforrás, amelyet a táplálkozási szakértők ajánlanak a fogyni kívánó személyeknek. Belekeverheted a reggeli gyümölcspépbe, amihez banánt is adj, hogy édesítse a sűrű italt. Kakaót adhatsz a joghurtba kevert zabpehelyhez is, amit almával, banánnal, körtével is ízesíthetsz.
4. Sütőtök – valóságos tápanyagbomba! A-, B1-, B3-, B6-, C- és E-vitamint tartalmaz, folsav, kalcium, kálium, szelén, vas, mangán lelhető fel benne, nem beszélve a növényi rostokról. Ha szénhidrát-függő vagy, a sütőtök a legjobb megoldás arra, hogy azokat egészséges és laktató élelemforrásra váltsd. Naponta egy csészényi sütőtököt fogyassz el, hogy ne kívánd a kenyeret, főtt tésztát.
Így készíts sütőtökből pástétomot
5. Kesudió – a diófélék és a nyers magok a legjobb megoldást jelentik a hasznos zsírok bevitelére. A szakértők a kesudiót ajánlják, amiből mennyei öntet készíthető a salátákra. Ebből a diófajból tejet, krémeket, gyümölcspépeket is készíthetsz, ha turmixgépben masszává őrölöd. A tökéletes salátaöntethez pedig adj szezámmagot, fehérborból készült ecetet és narancsot is.