Ez a finomság reggel, délben, este fogyasztható, ugyanis annyira ízletes és egészséges, hogy nem tudjuk megunni. Ajánlhatom azoknak, akik nem húsfogyasztók, így könnyen és gyorsan szuper reggeli kenőpástétomot tudnak készíteni.
Akik szalámis kenyeret esznek reggelire, azok is nyugodtan kenhetnek a pirítósra sütőtök pástétomot, majd vágjanak rá vékony szalámi karikákat.
Ezt már olvastad? Sütőtök mézzel, rozmaringgal: isteni finom
Hozzávalók: Egy fél sütőtök, olívaolaj, póréhagyma, provencei fűszerkeverék, kakukkfű, dió, só, bors
Elkészítés: A sütőtököt szokásos módon pucoljuk meg, magozzuk ki, vágjuk szeletekre, majd süssük meg. Sütés előtt sózzuk, borsozzuk, majd morzsoljunk rá szárított kakukkfüvet, majd közepes lángon süssük, nem baj, ha kissé aranybarna is lesz.
Ha kész van kaparjuk ki a héjából, tegyük egy edénybe, öntsünk hozzá egy evőkanál olívaolajat, vágjunk hozzá egy fél póréhagymát, törjünk apró darabokra egy marék diót, és az egészet turmixoljuk össze.
Ezt már olvastad? Pórészósz – rendkívül gyors és finom
A végén szórjunk hozzá egy csipet provencei fűszerkeveréket. Ha túl kemény lenne a massza, adhatunk még hozzá az olívaolajból, így kenhetővé válik. Kanalazzuk a kencét egy jól zárható dobozba, így akár egy hétig is, hűtőben tárolva fogyaszthatjuk.