KezdőlapÉletmódEgészségA neves professzor szerint "a stressz, az irigység, és a félelem savas...

A neves professzor szerint “a stressz, az irigység, és a félelem savas pH-t eredményez, ami a betegségek melegágya lehet”

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Egy neves professzor szerint a stressz, az irigység, a gyűlölet és a félelem felborítja a szervezet pH-egyensúlyát és elsavasodó környezetet teremt, ami kedvez a betegségek kialakulásának!

A neves professzor szerint "a stressz, az irigység, és a félelem savas pH-t eredményez, ami a betegségek melegágya lehet"

Dumitru Constantin Dulcan neves román neurológus arra kér bennünket, hogy ne figyeljünk oda a negatív dolgokra, próbáljunk megszabadulni az ártó, rosszindulatú gondolatoktól, mert ettől függhet egészségi állapotunk a jövőben.

“Napjainkban egyre nagyobb méreteket ölt a stressz, a gyűlölet, a harag, az indulatosság, a kételkedés, az irigység, a félelem, a féltékenység, ami kisebb-nagyobb mértékű depressziót válthat ki, és egy olyan pH-szint egyensúly-felbomlást eredményez, ami kedvez a savas közeg kialakulásának, ami a betegségek melegágyát jelentheti.” – mondja Dulcan professzor.

És ha már szó esett a félelemről: ismert a Avicenna-kísérlet, amelyben két ketrecet helyeznek egymással szembe, az egyikbe egy bárányt, a másikba egy farkat tesznek. A stressz és a félelem olyan szintre emelkedett a bárányban, hogy az rövid időn belül elpusztult.

Dulcan professzor szerint bármilyen érzelmi egyensúlyzavar idővel betegséget okoz. Ezért lenne nagyon hasznos az önkontroll és az agykontroll minél szélesebb körű tanítása, mert ezáltal az emberek képesek lennének megálljt parancsolni a negatív érzelmeknek.

A neurológus szerint a megbocsátással, elengedéssel lúgos hatás érvényesül a szervezetben, ami hozzájárul a test pH-szintjének egyensúlyához, ami azért remek, mert így jóval kevesebb az esélye a betegségek létrejöttének.

“Ha szeretnénk mindent megtenni az egészségünkért, akkor a következőkre érdemes figyelni: étkezzünk egészségesen, mozogjunk rendszeresen, pihenjünk rendszeresen, legyünk optimisták és reményteljesek. Igyekezzünk megtalálni azokat a dolgokat, amelyek valóban foglalkoztatnak, amit szenvedéllyel szeretünk csinálni. A rossz gondolatok elvesznek az életünkből, a jó gondolatok hozzá tesznek. Ha mást nem is tehetünk, legalább képzeljük el a jót” – véli a szakember.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet