KezdőlapÉletmódEgészségAhhoz, hogy kiszedje a kullancsot, csupán egyetlen dologra van szüksége! - VIDEÓ

Ahhoz, hogy kiszedje a kullancsot, csupán egyetlen dologra van szüksége! – VIDEÓ

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Ahhoz, hogy hatékonyan eltávolítsa a kullancsot, csupán egyetlen dolgot használt. Nézd meg, milyen egyszerű!

kullancs-kiszedese

Tavasszal felébred az egész természet, és ez alól a kullancsok sem képeznek kivételt. Van, akinek soha életében nem fúródott kullancs a bőrébe, mások pedig akár többet is összeszednek egy kirándulás alkalmával.

A kullancsot mindig maradéktalanul el kell távolítani. A legjobb, ha szakemberre bízzuk a dolgot, de, ha nincs közelünkben egy egészségügyi rendelő, akkor mi magunk is megtanulhatjuk az eltávolítását. Csupán annyit kell tennünk, hogy beszerzünk egy fecskendőt, tű nélkül. Az alábbi videóban láthatjuk, hogy mennyire egyszerű ezzel a módszerrel kiszedni a vérszívót.

Szóval, amire szükségünk lesz:

  • egy fecskendő
  • egy csipesz

Ha a kullancs már több ideje van a bőrben, akkor egy kicsit nehezebb eltávolítani, anélkül, hogy beleszakadna. Ha csak egy-két napja van kullancsunk, akkor egy egyszerű fecskendő használatával ki tudjuk venni. Először a fecskendő fejét vágjuk le, majd helyezzük a kullancsra, ezután óvatosan végezzünk szívó mozdulatokat. Ha ennek hatására sem tudjuk eltávolítani, akkor alkalmazzuk a csipeszt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet