Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Túl sok cukrot fogyasztunk, éppen ezért lassan méregként hat szervezetünkre. A súlyosabb, hogy azok az élelmiszerek, amelyeket nap mint nap fogyasztasz még több cukrot tartalmaznak, mint azt gondoltuk.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

1. Szárított gyümölcsök

Igen egészséges választásnak tűnhet, az igazság azonban az, hogy tele vannak cukorral. Nem azért mert a gyártók cukrozzák őket halomra, hanem mert a vízelpárolgás során nagyobb lesz bennük a cukorkoncentráció. Így történhet meg az, hogy a gyümölcs szárított változatban több cukrot tartalmaz, mint hagyományosan.

2. Gabonapehely reggelire

Mindegyik egy ígérettel érkezik, vagy lefogyasztanak, energiát adnak egész napra, de olyant is hallottunk már, hogy az emésztésed javítja. De egyik gyártó sem mondja el, hogy mi a legnagyobb probléma a gabonapehellyel: tele van cukorral. A hagyományos cukor mellett tartalmaz kukoricaszirupot, malátaszirupot, mézet és egyéb édesítőszereket. Ha egészségesebb reggelit szeretnél készítsd el te magad a gabonapehely-tálat, és kerüld a csokoládésokat.

3. Édesített víz

Nagyon nehéz olyan egészséges italt találni, amiben nincs cukor. Kivéve a vizet, természetesen. Az édesített vizeket viszont felejtsd el, mivel bebizonyították, hogy a bennük lévő cukor sokszor nagyobb adagban van jelen, mint a kólában. Kerüld a csodaízű üdítőket, helyette pedig fogyassz minél nagyobb pH-val rendelkezőt.

4. Müzliszelet

Meglepődnél ha rájönnél, hogy mennyi cukrot tartalmaz egy müzliszelet. Néha akár 3 féle édesítőszer is van benne. Természetesen a gyártók nem verik nagydobra mindezt, a vásárló pedig legtöbb esetben nem olvassa el a címkén feltüntetett értékeket. Értelmezd rendesen a gyártók címkéit, erről ITT olvashatsz bővebben.

5. Muffin

Bevallom én imádom a muffint, akár egy tucatot is meg tudnék enni belőle. Viszont az az igazság, hogy ebben is rengeteg a cukor, viszont ha otthon készítjük el, akkor magunk választhatjuk ki, hogy milyen cukrot teszünk bele.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!