Vannak élelmiszerek, melyeket előszeretettel fogyasztunk, azonban egyáltalán nem is sejtjük, hogy mennyire károsak lehetnek. Lehetséges, hogy eddig azt hittük, hogy egészséges élelmiszereket eszünk, azonban mégis vannak olyanok, melyek számos káros anyagot tartalmaznak.
Nézzük, melyik az a hét élelmiszer, melyet jobb, ha kiiktatunk étkezésünkből.
1. Finomított cukor
Pillanatok alatt megemeli a vércukorszintet, és így megfelelő közeget biztosít a rákos sejtek növekedéséhez. A rák kialakulásának kockázatát növeli a gabonafélék, gyümölcslevek, sütemények, torták, cukros szószok, és üdítők fogyasztása.
2. GMO élelmiszerek
Kutatások alapján kimutatták, hogy a GMO élelmiszer fogyasztása a rák kialakulásához vezethet. Fogyasszunk helyi termelőtől vásárolt, friss, bio élelmiszereket.
3. Szénsavas üdítők
Kimutatták, hogy azok az emberek, akik napi rendszerességgel több liter szénsavas üdítőt fogyasztanak, sokkal inkább veszélyeztetettek a rákos betegségekkel szemben. A cukor, a hozzáadott ízfokozók, a színezékek, a szénsav mind káros hatással van az egészségünkre.
4. Feldolgozott húsok
A szalonna, kolbász, bacon, szalámi, és a többi feldolgozott élelmiszer tele van tartósítószerrel, melyek a frissességüket biztosítják, de az emberi szervezet számára egyáltalán nem hasznosak. A nátrium-nitrát, és a nátrium-nitrit egy idő után vastagbélrák kialakulását okozhatja.
5. Popcorn
A mikrohullámú sütőben elkészíthető kukorica hihetetlen veszélyeket tartogat. A meddőségen kívül, máj, vese, here, és hasnyálmirigy rákot is okozhat a sok hozzáadott adalékanyag, színezék. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb kukorica génmódosított.
6. Konzerv paradicsom
A paradicsom magas savtartalma miatt kioldja a konzervdoboz belső borításából a biszfenol-A nevű igencsak káros vegyi anyagot, ez pedig a szervezetünkbe jut. Inkább válasszunk műanyag, vagy üvegedénybe csomagolt paradicsomot.
7. Chipsz
Nagyon magas a kalóriatartalma, és rengeteg zsír van benne, ezenkívül számos ízfokozót, színezéket, és mesterséges aromát adnak hozzá.