A klorogénsav a kulcsszó! Kimondani és megjegyezni is nehéz ezt a szót, és nem is kell, de annyi biztos, hogy számos kutatással bizonyították újabban, hogy ez a furcsa nevű antioxidáns összetevő felelős fogyásunkért is. A klorogénsav gátolja a glükóz felszívódását, így a szervezet zsírsejteket kezd el lebontani, hogy energiához jusson, és ezáltal a testzsír mennyisége kezd el csökkenni.

Zsírégető, csökkenti az éhségérzetet, nem doppingol fel, de mégis energikussá tesz, gátolja a szénhidrátok lerakódását. Lassabban hat, mint a feketekávé, mégis tovább tart. A zöld kávét nem pörkölik meg, másfajta koffeint tartalmaz, mint a fekete kávé, és ezért van az egészségünkre jótékony hatással.
A pörkölés által az antioxidáns lebomlik. Amerikai kutatások alapján számos pozitív tapasztalat mutatható ki a májcirrózis, vírusos májgyulladás és májfibrózis betegségek gyógyulásának területén is.
Olvastad? 5 étel, ami segít megtisztítani a májat a méreganyagoktól
A zöld kávé segíti a lassú anyagcserét és csökkenti a túlsúlyért egyik legfelelősebb tényezőt a szénhidrátok zsírrá alakulását. A kutatások azt is mutatják, hogy azok, akik több héten keresztül fogyasztották a zöld kávét, anélkül, hogy étkezési szokásaikon változtattak volna, eredményes fogyást tudhattak be.

Hogyha valaki nem akarja cserbenhagyni a jól bevált feketét, a fogyásért felelős klorogénsav kapszulában is beszerezhető. Sőt egyes zöldségeinkben, mint például a paradicsomban vagy sárgarépában is megtalálható. Klorogénsav-tartalma miatt például a frissen szedett paradicsom fogyasztásával csökkenthetjük a rákkeltő anyagok–például a cigarettafüstben előforduló nitrózaminok—hatását is.