A kókuszvizes kefir erősíti az immunrendszert, és megakadályozza a rákos betegségek kialakulását.
Bár kissé szokatlannak tűnhet, de érdemes kipróbálni a kókuszvizes kefirt, hiszen nagyon gazdag vitaminokba, ásványi anyagokban, elektrolitokban. Kiemelkedően magas a K-, C-, A-vitamin tartalma, sok béta-karotin, niacin, és riboflavin található benne.
Ez a rendkívül egészséges probiotikus ital hatásosabb, mint a hagyományos kefir, mivel nem tartalmaz laktózt és kazeint. Serkenti a tápanyagok felszívódását, ezért jó hatással van az emésztőrendszer működésére.
Nézzük mi mindenre jó a kókuszvíz segítségével készülő kefir:
- hidratál
- segíti az emésztést
- enyhíti a PMS tüneteit
- erősíti az immunrendszert
- javítja a látást
- növeli az energiaszintet
- elpusztítja a szervezetben élősködő gombákat, parazitákat
- megszünteti az édesség utáni sóvárgást
A kókuszvizes kefirt már meglévő kefirgomba segítségével állíthatjuk elő, ezért próbáljunk meg beszerezni egy kisebb kezdő adagot. Nekünk most a kefirgombáról leszűrt lére is szükségünk lesz.
Hozzávalók: 5 evőkanál leszűrt kefir egy kevés gombával, 7 csésze friss kókuszvíz, 1 ceyloni fahéj.
Elkészítés: öntsük a kókuszvizet egy fél literes üvegkancsóba, majd adjuk hozzá a kefir levét a kefirgombával, és hagyjuk állni 48 órán keresztül. Ezután szűrjük le a gombákat, adjuk hozzá a fahéjat, és fogyaszthatjuk is.
A gombák segítségével foghatunk is neki az újabb adag készítéséhez.