A C-vitamin minden évszakban elengedhetetlen fontosságú. Ez a vízben oldódó vitamin a természetben megtalálható, éppen ezért ahhoz, hogy feltöltsük vele szervezetünk, elegendő, ha jó sok zöldséget, és gyümölcsöt fogyasztunk. Azonban nem mindegy, hogy miből, és mennyit eszünk.
A C-vitamin segítségével könnyebben felvehetjük a harcot a különböző betegségekkel, mint pl. az influenzával, megfázással, különböző gyulladásokkal. De a szövetek regenerálódásában is nélkülözhetetlen szerepe van. A C-vitamin egy igen erős antioxidáns, segítségével könnyen felvehetjük a harcot a káros szabadgyökökkel. A szervezet megfelelő működése érdekében fontos, hogy mindig biztosítsuk számára a szükséges C-vitamin mennyiséget.
Az alábbi házilag készített C-vitamin keverék azért is nagyon hasznos, mert ebben a formában 100%-ban hasznosítani tudja a szervezet. Elkészítéséhez csupán egyetlen dologra, citrus héjra lesz szükségünk. Narancs, citrom, lime vagy grapefruit héjat is használhatunk. Külön-külön, de akár keverhetjük is őket.
Szigorúan betartandó szabály: csupán bio, vegyszermentes citrusokat vásároljunk!
Miután megettük a gyümölcsöket, tartsuk meg a héjakat, szárítsuk ki a sütőben őket teljes mértékben, majd őröljük porrá egy turmixgépben. A keletkezett port tároljuk egy légmentesen záródó, teljesen száraz edényben. Nem árt tudni azt sem, hogy egy evőkanál citrus héj kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint maga a gyümölcs, vagy a leve.
Minden nap egy evőkanál port kell elfogyasztanunk, hogy milyen módon az teljesen tőlünk függ. Keverhetjük gyümölcs turmixba, joghurtba, de akár egy pohár vízben is feloldatjuk.