Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Főleg a téli időszakokban nagyon kellemes hangulatot tud varázsolni egy gyertya vagy egy mécses az otthonunkba. Ha már beköszöntöttek a szürke, hideg esték egyre több gyertyát használunk el. Van, aki csak illatos gyertyákat vásárol, mások inkább a szebb külalakot részesítik előnyben. Vigyázzunk, mivel a szép és kellemes illat mögött gyakran nagyon sok méreganyag rejtőzik.

gyertya

Mielőtt megvásárolnánk egy gyertyát, mindig nézzük meg, hogy milyen összetevőket tartalmaz.

“Leginkább az ünnepek előtti időszakban gyújtok többször gyertyát. Nagyon kellemes hangulatot árasztanak, és sokkal meghittebb lesz tőlük az este. Általában illatos gyertyát vásárolok, sokkal jobban szeretem ezeket. Egy nap elégettem vagy két kisebb gyertyát is, másnap reggel, mikor felébredtem, kifújtam az orrom, és fekete koromszerű lerakódás jött ki belőle. Hihetetlen, de ez a gyertya maradványa volt” – mondja Meghan Budden. Egy másik nő is arról számol be, hogy miután illatos gyertya ég náluk, a gyerek orrából többször is kormos váladék távozik.

Minden gyertya címkéjén tájékoztatást kaphatunk a főbb összetevőkről. Ha lehet, soha ne vásároljunk paraffin alapú gyertyát. A paraffin a petróleum finomított végterméke, így az ebből készült gyertya égéskor nagyon sok méreganyagot bocsát ki. A mesterséges színezékek, és illatanyagok még csak rontják a helyzetet. Elképzelni sem tudjuk, hogy mennyi méreganyagot lélegzünk be egy-egy romantikus gyertyafényes estén.

Nem kell lemondani a gyertyákról, válasszunk olyan példányt, amely természetes viaszból készült, és a hozzáadott illat- és színanyag is természetes. Ilyen lehet például egy szójaviaszból készített, bio illóolajokkal, és természetes színezékekkel kevert mécses. Ezeken általában a 100% bio feliratot is megtaláljuk. Arra is figyeljük oda, hogy a felhasznált kanóc mindig pamut legyen.Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!