Jó palacsintát elsőre nem túl könnyű készíteni, de, ha megtanulja az ember, hogyan kell, akkor egy életre menni fog – olyan, mint a biciklizés. Nézzük, mi az az öt gyakori hiba, melyet semmiképpen ne kövessük el.
1. Ne kavarjuk be a tésztát sokkal hamarabb
Minél frissebb a tészta, annál finomabb lesz a palacsinta. Legtöbb tíz perccel azelőtt kavarjuk be, mielőtt elkezdenénk sütni.
2. Ne használjunk túl vékony serpenyőt
A sütéshez a legideálisabb egy vastagabb falú, de ne túl vastag serpenyő. A tüzet pedig sose engedjük maximumon. Várjuk meg míg kellőképpen átmelegszik a serpenyő, és azután töltsük bele a masszát. Ha túl nagy lángon sütjük, gyorsan odaég és nem sül meg.
3. Ne keverjük túl sok ideig a masszát
A profi szakácsok felhívják a figyelmünket, hogy ne keverjük túl sok ideig a masszát, hiszen ilyenkor a lisztben található glutén és a tojásban található fehérje reakcióba lép, és az eredmény egy ragacsos, nehéz massza lesz. Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan készíthetsz palacsintát liszt és cukor nélkül olvasd el ezt a receptet.
4. Ne használjunk vajat
A sütéshez ajánlottabb valamilyen növényi olajat használni, hiszen a vaj nehezen olvad fel, és elég. Ha mindenképpen vajat akarunk használni előre olvasszuk fel.
5. Túl hamar megfordítod
Figyeljünk arra, hogy csak akkor fordítsuk meg a másik oldalára a palacsintát, amikor már a keletkezett kis buborékok visszahúzódtak. Akkor van jól megsülve.
Ajánló: Fetás spenótos palacsinta