Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Emberek milliói rajonganak érte mindamellett, hogy ez a háziasszonyok nagy kedvence. A héjában sült burgonya az őszi-téli esték legínyencebb csemegéje. Ízletes, egészséges, ráadásul pofonegyszerű az elkészítése, és ha valami extrára vágyna a család, kaméleonként illik az igényekhez.

A hűvös esték sztárja: baconnel, sajttal töltött héjában sült burgonya

A sütőben sült krumplit általában vajjal gazdagon megkenve, káposztacikával, esetleg vöröshagymával, fokhagymás-tejfölös öntettel szoktuk fogyasztani. Most viszont ajánlunk egy sokkal jobbat: dobd fel a fogást egy kis baconnel és sajttal! De akár rikottával és gombával is remekül megy. A lehetőségek határtalanok.

Hozzávalók egy adag baconnel és sajttal töltött burgonyához:

  • 6 darab nagy krumpli,
  • 100 gramm apró kockákra vágott bacon,
  • 1 fej hagyma,
  • 200 milliliter tejföl,
  • 12 szelet sajt vagy olvasztott sajt,
  • 1 kötés újhagyma vagy metélőhagyma.

Elkészítés:

A hámozatlan burgonyákat alaposan megmossuk, egyenként becsomagoljuk alufóliába, és kb 40 perc alatt, előmelegített sütőben puhára sütjük. Ezidő alatt megtisztítjuk a hagymát, apróra vágjuk, és a baconkockákkal együtt megdinszteljük. Ne adjunk hozzá olajat, a bacon ugyanis épp elegendő mennyiségű zsiradékot enged. Ha szükséges, a felesleges zsírt öntsük le, majd töltsük a serpenyő tartalmára a tejfölt, és végül a sajt felét is adjuk hozzá.

A kihűlt burgonyák közepét kaparjuk ki, a pürét pedig kavarjuk bele a tejfölös-hagymás-baconös masszába. Ezzel a töltelékkel tömjük meg a burgonyákat, és a maradék sajtot egyenletesen osszuk szét rajtuk. További 10 percig süssük, majd apróra vágott zöldhagymával, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!