KezdőlapReceptekDesszertBanános zabpelyhes palacsinta

Banános zabpelyhes palacsinta

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Az alábbi palacsinta nem csak különleges, hanem nagyon finom is, így könnyen elvarázsolhatjuk vele ismerőseinket. Gyorsan elkészíthető, hiszen sütéssel együtt alig több mint fél órát vesz fel.

palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 csésze zabpehely,
  • 1 csésze liszt,
  • ½ csésze barna cukor,
  • 2 teáskanál sütőpor,
  • ½ teáskanál szódabikarbóna,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj,
  • ¼ csésze apróra vágott dió,
  • ¾ csésze tejföl,
  • ¾ csésze tejszín,
  • 2 tojás, 1 teáskanál vanília eszenc,
  • 2 érett banán,
  • ¾ csésze mazsola,
  • ½ vaj és még egy negyed vaj a sütéshez,
  • egy kevés juharszirup.

Elkészítés: Jó, ha tudjuk, hogyha a banán nincsen kellőképp megérve, gyorsan tudjuk érlelni úgy, ha betesszük egy percre a mikróba. Így szuper puha lesz és mézédes.

A száraz hozzávalókat, vagyis a felsorolásból az első hetet, keverjük el egy tálban. Egy másik tálban pedig keverjük el egy habverő segítségével a tejfölt, tejszínt, tojást és vanília eszencet. Majd adjuk hozzá a mazsolát és a villával pépesre tőrt banánokat. Ezután lassan adagoljuk hozzá az előbbi tálból az összekevert száraz hozzávalókat. Végül keverjük bele a felolvasztott, és az egészet keverjük el egyenletesen. Előre melegített serpenyőbe tegyük egy késhegynyi vajat, majd egy nagyobb kanállal tegyünk bele egy kevés masszát, simítsuk el. Süssük barnára mindkét oldalát. Tálalhatjuk őket mézzel vagy juharsziruppal.

Recept és fotó: FoodNetwork/Rachael Ray



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet