Az alábbi palacsinta nem csak különleges, hanem nagyon finom is, így könnyen elvarázsolhatjuk vele ismerőseinket. Gyorsan elkészíthető, hiszen sütéssel együtt alig több mint fél órát vesz fel.
Hozzávalók:
- 1 csésze zabpehely,
- 1 csésze liszt,
- ½ csésze barna cukor,
- 2 teáskanál sütőpor,
- ½ teáskanál szódabikarbóna,
- 1 teáskanál őrölt fahéj,
- ¼ csésze apróra vágott dió,
- ¾ csésze tejföl,
- ¾ csésze tejszín,
- 2 tojás, 1 teáskanál vanília eszenc,
- 2 érett banán,
- ¾ csésze mazsola,
- ½ vaj és még egy negyed vaj a sütéshez,
- egy kevés juharszirup.
Elkészítés: Jó, ha tudjuk, hogyha a banán nincsen kellőképp megérve, gyorsan tudjuk érlelni úgy, ha betesszük egy percre a mikróba. Így szuper puha lesz és mézédes.
A száraz hozzávalókat, vagyis a felsorolásból az első hetet, keverjük el egy tálban. Egy másik tálban pedig keverjük el egy habverő segítségével a tejfölt, tejszínt, tojást és vanília eszencet. Majd adjuk hozzá a mazsolát és a villával pépesre tőrt banánokat. Ezután lassan adagoljuk hozzá az előbbi tálból az összekevert száraz hozzávalókat. Végül keverjük bele a felolvasztott, és az egészet keverjük el egyenletesen. Előre melegített serpenyőbe tegyük egy késhegynyi vajat, majd egy nagyobb kanállal tegyünk bele egy kevés masszát, simítsuk el. Süssük barnára mindkét oldalát. Tálalhatjuk őket mézzel vagy juharsziruppal.
Recept és fotó: FoodNetwork/Rachael Ray