A mogyoróvaj imádok köre már akkorára duzzadt, hogy lassan rajongó klubbot hozhatnának létre. Van, aki kanalazná a mennyei finomságot reggeltől-estig, ebédre, reggelire, sőt még álmaiban is. Az alábbiakban leginkább nekik hoztunk egy egyszerű, de könnyen kivitelezhető, mégis különleges receptet.
Elkészítéséhez csupán két hozzávalóra lesz szükség, és még sütni sem kell.
A mogyoróvaj és tejcsokoládé kombinációja annyira finom, hogy valósággal felrobbantja az ízlelőbimbókat. Mindössze csokoládé chipsre és mogyoróvajra lesz szükség, na meg muffin papírformára, amibe belekerülnek az ínycsiklandozó finomságok.
A hozzávalókból jó, ha minél többet beszerzünk, különben könnyen megeshet, hogy mire észbe kapunk, a gyerekek vagy a párunk, már felfalja előlünk. A csokoládéreszeléket és a mogyoróvajat külön-külön fel kell olvasztanunk, ezt tehetjük vízgőz felett, de akár mikróban is. Majd tegyünk egy réteg csokoládét a kis papirkák aljába.
Ezután jön egy réteg mogyoróvaj, majd ismét a csokoládé, és kész is. Hagyjuk egy keveset, míg megszilárdul, akár a hűtőbe is tehetjük, majd gyorsan foghatunk neki a nassolásnak.