KezdőlapReceptekÉtelekEz a legjobb és legkönnyebb módja annak, hogy házi kenyeret süss!

Ez a legjobb és legkönnyebb módja annak, hogy házi kenyeret süss!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Ha unod már a bolti tartósítószerrel teli péktermékeket, próbáld ki az alábbi receptet, nem fogod megbánni. Hihetetlenül finom és ropogós kenyeret készíthetsz otthon, és az egész család imádni fogja.

kenyersutes

A jó az egészben az, hogy az alábbi recept alapján úgy tudod elkészíteni a tökéletes kenyeret, hogy még a dagasztást is megúszod. Csupán alaposan össze kell keverni a hozzávalókat, és betenni a sütőbe.

Hozzávalók: 2 csésze liszt, 1 teáskanál tengeri só, 1 csésze langyos víz, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál szárított élesztő, 1 evőkanál szobahőmérsékletű vaj.

Elkészítés: tedd egy kis keverőtálba a cukrot, és öntsd hozzá a vizet. Addig keverd, míg felolvad. Szórd rá az élesztőt, de ne keverd, csak hagyd pihenni kb. tíz percig, míg habossá válik.

Egy nagy tálba keverd el a lisztet és a sót, majd miután az élesztő felfutott, add hozzá azt is. Mikor egyenletes masszává eldolgoztad, fedd le egy tiszta konyharuhával, és tedd langyos helyre, kb. 1 óra hosszát.



Melegítsd elő a sütőt, kenj ki egy hőálló üvegtálat egy kevés vajjal, tedd bele a masszát, majd egy villa segítségével szurkáld meg a tetejét. A meleg sütő közelébe téve még keleszd fél órán keresztül. Ezután tedd a sütőbe 15 percre magas hőfokra, majd újabb 15 percig hagyd sülni, de ekkor már alacsonyabb hőfokon.

Mielőtt megvágnád, hagyd hűlni 15 percig.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet