Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Biztosan te is hallottad már, hogy a burgonyát ezerarcú hozzávalóként is emlegetik, hiszen minden háztartásban megtalálható, és rengetegféleképpen elkészíthető. Ráadásul, ha van burgonya a háznál, ott éhen halni sem lehet, nem beszélve akkor, ha ilyen mennyei fogás kerekedik ki belőle, mint az alábbi! Oké, tény, hogy ehhez az ínyencséghez kell még egy kis darált hús is, de személy szerint én anélkül is elfogadnám, szó és apelláta nélkül!

Fasírtgolyók, burgonya és besamel mártás - a svéd recept, amitől megnyalod mind a tíz ujjadat!

Egyébként nem lesz nehéz dolgod, ha te is elkészítenéd. Egyszerű a recept, és tényleg csak néhány hozzávalóra lesz szükséged. Kezdetnek tégy oda három nagyobb krumplit főni, sós vízben. Amikor félpuhára főtt, hámozd meg és karikázd fel, majd egy kivajazott hőálló tepsit tapétázz be vele.

Egy edénybe keverj össze egy kilogramm darált húst (az eredeti recept növendékhúst ír elő, de módosíthatod sertésre vagy akár szárnyasra, ízlésed szerint), egy fej apróra vágott hagymát, friss petrezselyemzöldet, fűszerpaprikát, sót és borsot. A kapott masszából formálj golyókat, és helyezd el a tepsiben, a burgonyakarikákon. Amikor elkészültél, a golyók közé is illessz egy-egy krumpliszeletet.

Mielőtt betolnád a sütőbe, öntsd nyakon egy jókora adag besamelszósszal, és hintsd meg alaposan reszelt mozzarellával. Előmelegített sütőben, 220 Celsius fokon, kb 45 perc alatt készül el. Akkor lesz tökéletes, amikor a sajt aranysárgára pirul. Hidd el, képtelen leszel megvárni, hogy kihűljön…

Az illata és íze azonnal magával ragad! Hát ne fogd vissza magad. Jó étvágyat!

https://www.youtube.com/watch?v=AOlBAUb0FPE


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!