Javában zajlik a görögdinnye szezon, én magam is ha tehetem minden nap eszem ebből a finom gyümölcsből. És mivel a görögdinnye is kiváló alapanyaga egy jó lekvár készítésének íme egy finom recept:
Hozzávalók:
- 1 kg görögdinnye
- 500 g cukor
- 1 lekvár tartósítószer
- 6 citrom leve
Tipp: Hogyan tegyük el télire a sárgadinnyét?
Elkészítés:
- Tisztítsd meg a görögdinnyét a héjától és a magoktól, majd vágd kockákra
- Egy rozsdamentes acél vagy zománcozott edénybe tedd bele a kockára vágott dinnyét, add hozzá a citrom levét és a tartósítószert, majd tedd fel főni.
- Amikor elkezd főni add hozzá a cukrot és keverd jól el. Hagyd a tűzön 5-10 percet, hogy a cukor rendesen megolvadjon.
- Töltsd meg a befőttes üvegeket a lekvárral, majd ha lezártad az üvegedényeket, fejjel lefele hagyd őket kihűlni. Tedd a lekvárokat hűvös, sötét helyre.
Tipp: Így készíts otthon ketchupot
Ha te is szoktál görögdinnye lekvárt készíteni írd meg nekünk kommentbe a recepted.