Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A hagymakarikákat csak egyszer kell megkóstolni, és egy életre bele lehet szeretni. Főleg nyáron a legkiválóbb fogás lehet: laktató, de mégsem hizlal. Körettel, vagy önmagában, mindenképp nagyon csábító. Az alábbiakban egy kicsit különlegesebb változatát mutatjuk be.

hagymakarikak2

Hozzávalók: hagyma, mozzarella, tojás, liszt, zsemlemorzsa, és növényi olaj a sütéshez.

Elkészítés: hámozzuk meg, és szeleteljük karikára a hagymákat. Tőlünk függ, hogy mekkora mennyiséget szeretnénk készíteni. Két ember részére legalább négy hagymára lesz szükségünk.

Vágjuk a mozzarellát nagyon vékony csíkokra, hogy be tudjuk illeszteni a hagymakarikákba. Egy kisebb, és egy nagyobb hagymakarika közé tegyünk egy-egy csík mozzarellát. Ezután tegyük egy órát a fagyasztóba, majd, ha kivettük forgassuk előbb a lisztbe, majd a tojásba, és végül a zsemlemorzsába. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd süssük ki forró olajban.

Ha betartjuk a fent leírtakat, nagyon különleges hagymakarikákat készíthetünk. Egészen biztosan az egész család imádni fogja.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!