KezdőlapReceptekÉtelekHogyan készíthetünk legegyszerűbben nokedlit?

Hogyan készíthetünk legegyszerűbben nokedlit?

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Nokedlit elkészíteni egyszer minden főzés gyakorló háziasszony meg kell tanuljon. Nem ördöngös. Sok ételhez használjuk, finom és egyszerűen elkészíthető. Jellegzetes magyar ételünk, köretként, levesbetétként, és önmagába, sós túróval, tejföllel is tálalhatjuk.

nokedli
Fotó: dallacucina.hu

Nézzünk egy egyszerű és finom nokedli receptet. A nokedli tojás, liszt, víz, só keverékéből származik. Ha nem adunk hozzá vizet, így keményebb massza lesz, melyet csipkedéssel formázunk. Ő lesz a csipetke: levesekbe szoktuk használni.

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 db tojás, 1 kávéskanál só, 2, 5 dl víz

Elkészítés: A hozzávalókat elkeverjük egy tálban, majd nokedliszaggatóval, vagy kézzel kiszaggatjuk a forrásban levő vízbe. Arra vigyázzunk, hogy ne álljon túl sokat a vízben, mert ragadós, csúszós lesz. Amint feljön a víz tetejére, kezdjük kiszedni őket, öblítsük le. Jól csorgassuk le a víztől, majd tálaljuk, akár önálló ételként, akár köretként petrezselymesen.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet