A téli ünnepek egyik elmaradhatatlan étele a disznófősajt. A hagyományos ételek sorában, a töltött káposzta, és a kocsonya mellett nagyon sok család asztalán megtalálható karácsonykor a disznófősajt is.
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
Ki ne hagyjuk, hiszen ez ilyenkor télen az egyik legfinomabb eledel. Búcsúztassuk az újévet disznófősajttal!
Egy kg. húshoz, 400 gramm koncentrált hús lére, vagyis aszpikra lesz szükségünk.
Hozzávalók:
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
- 1 kg csontozott disznófej,
- 100 gramm sárgarépa,
- 50 gramm hagyma,
- 10 gramm fokhagyma,
- 25 gramm só,
- 1 gramm bors,
- 3 db babérlevél.
Elkészítés: kb. 4 liter vízzel tegyük oda a húst főni a babérlevéllel, és az apóra vágott zöldségekkel együtt, majd, amikor megpuhult, vegyük ki, és vágjuk kisebb darabokra. Töltsük a levet egy tálba, úgy, hogy félig legyen az edény a lével, majd tegyük bele az apróra vágott húsdarabokat.
Tegyük a tálat hideg helyre, majd, amikor megszilárdult a kocsonyás réteg, állítsuk egy pár percre meleg vízbe, addig, amíg az edény oldaláról leválik a kocsonya. Egy hirtelen mozdulattal borítsuk ki egy tálcára, és tálalhatjuk is.
Abban az esetben, ha még soha nem készítettünk kocsonyát, a hússal együtt főzzünk két lábat is meg. Ezeket nem kell felhasználnunk majd a disznófősajthoz, csak a kocsonyásodást segítik elő.