Az alábbi sütemény igencsak mutatós, azon túl pedig finom is és egyszerű elkészíteni. Mikor megláttam, biztos voltam benne, hogy én ezt soha nem tudom elkészíteni. Pedig nem is olyan nehéz, csak annyi kell hozzá, hogy elindítsuk a videót, és nyomon kövessük az utasításokat.
Az alaptészta és pizzalaphoz szükséges lisztkeverékből születik, azon túl pedig nem kell más hozzá csak nutella.
1. Töltsük egy tálba a lisztkeveréket, adjunk hozzá annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk.
2. Addig gyúrjuk, amíg a tészta könnyedén elválik a kezünktől.
3. Lisztezzük meg a deszkát, majd nyújtsuk ki jó vékonyra a tésztát.
4. A lényeg ezután következik, mert a sütemény varázsa a szépségében rejlik. Vágjuk négy egyenlő darabba a masszát, majd egyenként nyújtsuk ki a lapokat. Vegyünk egy tányért, fektessük rá a lapra, majd vágjuk körbe egy éles késsel. Így négy egyforma köralakú lapot fogunk kapni.
5. Helyezzük őket egymásra, úgy, hogy mindenik réteget kenjük meg nutellával. A legfelsőt nem kell megkenni. Tegyük az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
6. Helyezzünk a kör közepébe egy üvegpoharat, majd onnantól számítva vágjunk egy kés segítségével cikkelyeket. Ezeket a videó alapján hajtogassuk kifele, és a végeiket csípjük össze.
7. Kenjük meg egy kevés tojásfehérjével a tetejét, majd mehet is a sütőbe. Süssük 180 fokos sütőben kb. 15 percig.