Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Elsőre bizarrnak tűnhet, hiszen nem egy hétköznapi dolog a tárkony és baracklekvár társítása, de megéri kipróbálni. A mézédes barack ízét még különlegesebbé varázsolja a karakteres ízű tárkony.

barack-lekvar

Javában tart az eltevések ideje, ezért egyre több olyan cikkel találkozhattok a Twice.hu-n, ami egy egy finom receptet, esetleg eltevési trükkről szól. Nemrég olvashattatok a pektinről, de hoztunk már nektek rózsalekvárt, de megismerhettétek a dinnye téli eltevését is. Ma a barackon lesz a főszerep.

Hozzávalók: 2 kg őszibarack, 3 szál tárkony, 2 teáskanál pektin, 20 dkg cukor, fél citrom leve

Elkészítés: A barackokat tegyük forrásban levő vízbe, majd húsz perc elteltével vegyük ki, és könnyedén húzzuk le a héjukat. Ha a forró vízből egyből hideg vízbe dobjuk, hamar kihűlnek, és gyorsabban el tudjuk távolítani a héjat.

Távolítsuk el a magot, vágjuk kockára a barackokat, majd tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, valamint a tárkonyt és tegyük fel főni. Mikor a gyümölcs megfőtt, a levet sűrítsük be cukorba elkevert pektinnel, adjuk hozzá a citromlevet, pár percet még főzzük, és már tehetjük is a tiszta üvegekbe.

Mivel kissé pikáns lesz nem csak palacsintához, hanem húsok mellé is tálalhatjuk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!