Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Mindössze öt hozzávalóból, húsz perc alatt elkészítheted a világ legfinomabb kókuszkrémjét!

Mentsd el ezt a receptet, hogy többé ne kelljen tasakos porokat vásárolnod!

Bársonyosan krémes, pontosan annyira édes, amennyire szeretnéd, és olyan ízletes, hogy legszívesebben azonnal megennéd, úgy, magára! Egyetlen tanácsot azért érdemes lesz megfogadnod: többet készíts a kelleténél, egyébként tényleg semmi sem marad a vendégeknek!

Előkészületek ideje: 10 perc. Főzés ideje: 10 perc. Kész van: 20 perc alatt.

Hozzávalók:

  • 120 gramm vaj,
  • 210 gramm cukor,
  • 200 milliliter kókusztej,
  • 2 tojás,
  • 2 tojásfehérje,
  • ¼ vaníliarúd vagy 2 kémcsőnyi vaníliaesszencia.

Elkészítés: dolgozd el alaposan (egy robotgép segítségével) a vajat és a cukrot, míg homogén krémet nem kapsz. Add hozzá egyenként az egész tojásokat, de vigyázz arra, hogy addig ne törd fel a következőt, míg az előzőt teljesen bele nem foglaltad a masszába. Ha megvagy, adagold hozzá a kókusztejet is, szépen lassan, míg végül teljesen egybe nem keveredik a krémmel.

Egy magas edénybe, lassú és közepes láng között, tedd oda a kapott masszát főni. Add hozzá az ¼ vaníliarudat (miután felnyitottad a közepén, és a kés hegyével kikapartad a belsejét) vagy az esszenciákat.

Lassan és folyamatosan kevergesd, míg a krém elkezd sűrűsödni. Ez nagyjából 10 percet vesz igénybe. Ha kész, öntsd ki a krémet egy födeles edénybe/befőttes üvegbe, és hagyd kihűlni. Tedd a hűtőszekrénybe, ahol kb egy hétig eláll.

Kínáld keksszel, teasüteménnyel, vagy használhatod töltelékként tortákhoz, sütikhez, de önmagában is bekanalazhatod. Kárba biztosan nem fog veszni, ezt garantáljuk!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!