Mindössze öt hozzávalóból, húsz perc alatt elkészítheted a világ legfinomabb kókuszkrémjét!
Bársonyosan krémes, pontosan annyira édes, amennyire szeretnéd, és olyan ízletes, hogy legszívesebben azonnal megennéd, úgy, magára! Egyetlen tanácsot azért érdemes lesz megfogadnod: többet készíts a kelleténél, egyébként tényleg semmi sem marad a vendégeknek!
Előkészületek ideje: 10 perc. Főzés ideje: 10 perc. Kész van: 20 perc alatt.
Hozzávalók:
- 120 gramm vaj,
- 210 gramm cukor,
- 200 milliliter kókusztej,
- 2 tojás,
- 2 tojásfehérje,
- ¼ vaníliarúd vagy 2 kémcsőnyi vaníliaesszencia.
Elkészítés: dolgozd el alaposan (egy robotgép segítségével) a vajat és a cukrot, míg homogén krémet nem kapsz. Add hozzá egyenként az egész tojásokat, de vigyázz arra, hogy addig ne törd fel a következőt, míg az előzőt teljesen bele nem foglaltad a masszába. Ha megvagy, adagold hozzá a kókusztejet is, szépen lassan, míg végül teljesen egybe nem keveredik a krémmel.
Egy magas edénybe, lassú és közepes láng között, tedd oda a kapott masszát főni. Add hozzá az ¼ vaníliarudat (miután felnyitottad a közepén, és a kés hegyével kikapartad a belsejét) vagy az esszenciákat.
Lassan és folyamatosan kevergesd, míg a krém elkezd sűrűsödni. Ez nagyjából 10 percet vesz igénybe. Ha kész, öntsd ki a krémet egy födeles edénybe/befőttes üvegbe, és hagyd kihűlni. Tedd a hűtőszekrénybe, ahol kb egy hétig eláll.
Kínáld keksszel, teasüteménnyel, vagy használhatod töltelékként tortákhoz, sütikhez, de önmagában is bekanalazhatod. Kárba biztosan nem fog veszni, ezt garantáljuk!