KezdőlapReceptekÉtelekRopogós csirke nuggets fokhagymás-joghurtos szósszal

Ropogós csirke nuggets fokhagymás-joghurtos szósszal

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Időről időre meglephetjük szeretteinket néhány finom falattal, főleg ha gyerekekről van szó. Mint azt tudjuk, a gyerekek oda vannak a gyorskajákért és mivel a bő olajban sült ételek károsak, nem szívesen adunk nekik efféle finomságokat.

Ropogós csirke nuggets fokhagymás-joghurtos szósszal

Viszont íme a megoldás, ami ugyanolyan finom, mégsem egészségtelen: a sütőben sült csirke nuggets.

Hozzávalók:

  • egy csirkemell;
  • liszt;
  • 100 g szemlemorzsa;
  • 100 g cukormentes kukoricapehely;
  • 2 tojás;
  • só;
  • bors;
  • fűszerpaprika;

Elkészítés:

Összetörjük a kukoricapelyhet és felvágjuk kis darabokra a csirkemellet, majd megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával. A kukoricapehelyhez hozzáadjuk a zsemlemorzsát, majd sózzuk, borsozzuk.

Jól felverjük a tojásokat, majd egy tányérra öntjük a lisztet. A csirkedarabokat lisztbe, tojásba, majd a kukoricapehely és zsemlemorzsa keverékbe forgatjuk.

A panírozott csirkedarabokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.



Ketchuppal ás fokhagymás joghurttal tálaljuk.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet