Hozzávalók: 20 dkg aszalt sárgabarack,5 dkg mazsola,5 cl sütőrum,12,5 dkg vaj,10 dkg cukor,25 dkg liszt,fél csomag sütőpor,fél mokkáskanál őrölt fahéj,fél mokkáskanál mézeskalács-fűszerkeverék,2 tojás,2 evőkanál méz,0,5 dl tej.

Elkészítés: Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk,és összekeverjük a rummal.A cukrot összekeverjük a liszttel,a sütőporral,a fahéjjal és a mézeskalács-fűszerkeverékkel.Hozzáadjuk a darabolt barackot és a mazsolát.A tojást habosra keverjük,hozzáadjuk a vajat,a mézet és a tejet.Óvatosan a lisztes keverékhez adjuk.A tésztát a formákba töltjük és megsütjük kb. 20 perc. Ha túl folyékony a massza,keverjünk hozzá még egy kis lisztet. Elkészítési ideje 30 perc.