Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Nem kell lemondanod a pesto szószról, a csomboros sültről vagy a tárkonyos levesekről, ha kint már mindent fehér hótakaró borít. Töltsd hát fel az éléskamrát kedvenc aromás növényeiddel, és egész télen lesz, amivel főztjeidet elvarázsolhatod. 3 egyszerű tárolási tippel könnyítjük a dolgod.

fuszerek

1. Szárított fűszerek

Ez a legjobb módszer a leveles zöldfűszerek tárolására. Ezeket a főzés első pillanataitól kezdve beledobhatsz az ételbe. Megszáríthatod a rozmaring ágakat, az oregánót, a csombort, zsályát, mentát úgy, hogy csokorba szedve átkötöd a szárukat és sötét, száraz helyen néhány hétig szárítod. Ezt követően, leszedheted a leveleket és üvegben tárolhatod.

2. Fagyasztott fűszerek

Ezt a módszert a kerti növények és finomabb aromájú zöldfűszerek esetén alkalmazd. Ezeket inkább az étel elkészítésének utolsó fázisában dobd az edénybe. Lefagyaszthatsz bazsalikomot, petrezselyemzöldet, koriandert, mentát úgy, hogy mosás után leszeded a szárról a leveleket, és tálcán fagyasztod meg őket. Ezt követően tasakban tárolhatod a mélyhűtőben, közel 1 évig.

3. Egyénre szabott pesto szósz, különféle fűszerekből

Bármilyen aromás növényt pesto szósszá lehet varázsolni, méghozzá könnyen. Azonban jó, ha erősebb ízek mellé enyhébbeket társítasz. Például oregánó mellé petrezselymet, koriander vagy bazsalikom mellé petrezselymet vagy mentát. Ezek a keverékek kiválóak télen a hal, főtt tészta vagy sültek öntetének az elkészítéséhez. Tárolhatod a mélyhűtőben vagy üvegben a kamrában, olívaolajat öntve a tetejére, ami megvédi a levegőtől és baktériumoktól.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!