Minden országnak megvannak a saját legnépszerűbb, titkos recept alapján készülő kávéi. Ha arra járunk, mindenképpen kezdjük egy helyi specialitással a napot.

Azonban az alábbi filmben közelről is megtekinthetjük, hogyan készülnek a hírességek.
1. Mazagran – Portugália: Egy kifacsart citrom levéhez hozzáadnak egy pohár hideg kávét, majd cukorral édesítik. Fogyasztás előtt jó sok jégkockát adnak hozzá, és szívószállal isszák.
2. Eiskaffee – Németország: Két gombóc vaníliafagyaltot leöntenek hideg kávéval, majd tejszínt kevernek hozzá. Díszítésként reszelt csokoládé jár hozzá.
3. Ca us Phe da – Vietnám: Egy filterbe 2-3 teáskanál őrölt kávét és tejszínt tesznek, majd leöntik forró vízzel. Jégkockával és szívószállal kell inni.
4. Café au lait – Franciaország: A forró csésze kávéhoz tejhabot adnak, és kész is.
5. Frappé – Görögország: Egy teáskanál instant kávét mixer segítségével elkevernek cukorral és egy kevés vízzel. Majd hozzáadnak jeget és jéghideg vizet.
6. Yuanyang – Hong Kong: Egy pohárba három evőkanál sűrített tejet tesznek, majd hozzá adnak egy kevés folyékony kávét és teát. A végén jég is jár bele.
7. Marocchino – Olaszország: A készítményhez eszpresszó gép szükséges, melybe tejet és kakaót adagolnak a tökéletes íz elérése érdekében.
8. Irish Coffee – Írország: Egy csésze kávéhoz egy teáskanál barna cukrot kell keverni, míg az el nem olvad. Ezután whisky-vel kell keverni, majd tejszínhab jár a tetejére.