KezdőlapReceptek2 ínycsiklandozó padlizsán recept

2 ínycsiklandozó padlizsán recept

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

padlizsankrem

Padlizsánkrém (vinetta)

Ezt leginkább erdélyi padlizsánkrémként szokták emlegetni, mert, hogy ott készítik a legfinomabbat. Aki még nem próbálta, mindenképp gyorsan menjen a piacra beszerezni a hozzávalókat.

Hozzávalók: padlizsán, minél több, mert nagyon finom lesz és gyorsan fogy. ( Na jó, három padlizsán körülbelül három étkezésre elegendő két embernek.), olaj, tojás és mustár a majonézhez, egy kisebb fej hagyma.

Elkészítés: A legjobb, ha a padlizsánokat szabad tűzön tudjuk megsütni, mert így az íze füstös és igazán pikáns lesz. Ha nem tudjuk, akkor a kályha tetején vagy a sütőben is elkészíthetjük, de ez meg sem közelíti a szabadtéren sütött változatot. A sütés lényege az, hogy a padlizsánok héja kissé szenes legyen, a villát jól tudjuk beleszúrni. Miután megsültek, hagyjuk kicsit kihűlni, épp annyira, hogy meg tudjuk fogni, és szedjük le a külső szenes héjat, vágjuk le a szárát. A magos belsőt, vágjuk apróra késsel vagy botmixer segítségével. Majd készítsük el a majonézt, és keverjük hozzá a padlizsánt, és az apóra vágott vagy reszelt hagymát. Végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, tegyük üvegtálba és tároljuk a hűtőben. Kenyérre kenve, paprikával, paradicsommal kiváló vendégváró, reggelik és vacsorák tartozéka.

padlizsan-grillen

Grillezett padlizsán

Ez személy szerint a kedvencem, csak annyi baj vele, hogy nem lehet minden nap elkészíteni mivel kerti grill vagy rácsos tűzhely szükséges hozzá. De hogyha van rá alkalmunk és helyünk, akkor pofonegyszerű az egész. A padlizsánokat vágjuk karikákra (két személy részére egy-két kisebb padlizsán, egyszeri étkezésre elegendő), sózzuk, borsozzuk, majd öntözzük meg olívaolajjal. Szórjunk rá oreganót és bazsalikomot, majd az egészet jól rázogassuk össze, hogy mind a két felére kellőképpen jusson a fűszerekből, olajból. A keletkezett páclében hagyjuk ázni egy félórácskát, majd mehetnek is a grillre a szeletek. Süssük pirosra mind két oldalukat, főzzünk hozzá rizst vagy krumplit, de egyszerű pirítóssal is tálalhatjuk. Ráadásként csipegethetünk hozzá fetasajtot.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet