Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A szárított gyümölcsök rostokban, vitaminokban és összetett szénhidrátokban igencsak gazdagok. Ezeket ki lehet szárítani, vagy egyszerűen a sütőben barnára sütni, és egy igencsak ízletes rágcsálni valót kapunk – ami mindamellett természetes, egészséges, és nem tartalmaz tartósító és ízesítő szereket.

Hozzávalók

– 2 liter víz

– egy kávéskanál citromlé

– érett alma és körte

Elkészítés

1. Egy tálban készítsünk elő vizet, és adjunk hozza citromlevet. Közben távolítsuk el a gyümölcsök magházát (átfúrni).

2. Vagdaljuk a gyümölcsöket szeletekre. Ha helyesen jártunk el eddig, akkor a vékony, kör alakú szeletek közepe lyukas kell legyen. Ezeket helyezzük a vízbe.

3. Kis ideig főzzük, majd szárítsuk meg őket a tűz fölött. Melegítsünk elő egy sütőt, béleljük ki sütőpapírral, és süssük aranybarnára a gyümölcsöket.

A sütőt állítsuk 60 fokra, és süssük őket nagyjából 3 órán keresztül (egyesek szerint 6-ig is lehet). A sütő ajtaját hagyjuk kissé nyitva, a páralecsapódás érdekében.

Jó étvágyat!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!