KezdőlapReceptekDesszertCitromlébe mártja az almaszeleteket, majd elkészíti a legszebb és legfinomabb sütit!

Citromlébe mártja az almaszeleteket, majd elkészíti a legszebb és legfinomabb sütit!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Annyira egyszerű és tökéletes az alábbi desszert, hogy rögtön nekifog elkészíteni még az is, aki esetleg kilóg egy kicsit a konyhatündérek sorából. Aki nincs oda a hagyományos habos, csokoládés, nagyon édes sütikért, annak pedig egyenesen ajánlott, hogy elkészítse az alábbi almarózsákat.

alma-recept

Nemcsak nyersen ehetjük az almát, de számos ételhez, desszerthez adhatunk almát. A klasszikus almás rétes mellett most egy igazán különleges receptet mutatunk nektek. Készítsétek el, mert egyszerűen zseniális, nemcsak mutatós de finom is.

Hozzávalók 6 rózsa elkészítéséhez:

– két ízletes piros alma
– fahéj, porcukor
– sárgabarack dzsem
– egy fél citrom leve
– fagyasztott rétestészta

Elkészítés: mossuk meg, vágjuk ketté, és távolítsuk el az almák magházát, majd a hasukra fektetve vágjuk vékony szeletekre. Egy tálat töltsünk meg vízzel, és keverjük hozzá egy citrom kifacsart levét. Tegyük bele a vékonyra vágott almaszeleteket, és tegyük be a mikróba három percre. Ezután szűrjük le. Tegyük egy tálba a három teáskanál sárgabarack pürét, és keverjük el két teáskanál vízzel, és melegítsük össze őket a mikróban egy percig.



Fogjuk a réteslapot, és vágjuk hat egyenlő részre, kenjük meg egy kis sárgabarackkal. A felső felére tegyünk egymás után, kissé egymásra illesztve almakarikákat, úgy, hogy a végük lelógjon az tésztáról. Szórjuk meg egy kevés fahéjjal.

Hajtsuk fel a réteslap alsó felét, majd kezdjük oldalról feltekerni. Tegyük őket muffinsütőbe, majd süssük kb. 45 percig. Ha kész van, szórjuk meg az almarózsákat porcukorral.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet