Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ez a fánk tésztából készült desszert jelenleg a világháló egyik legnépszerűbb süteménye. Fogyaszthatjuk melegen, de akár kihűtve is. Nekünk hidegen sokkal jobban bejött. Próbáld ki, lássuk neked hogyanízlik jobban.

suti-marc31

Hozzávalók: 2 és ½ csésze liszt, 3/4 csésze porcukor, 2 felvert tojás, fél csésze növényi olaj, egy csésze savanyú tej, 1 teáskanál vanília, 4 evőkanál eper lekvár, 2 evőkanál víz, 1 csipet fahéj, 2 evőkanál olvasztott vaj, tejszínhab vagy fagylalt a tálaláshoz (nem kötelező).

Elkészítés: keverjük össze egy tálban a lisztet és a cukrot. A felvert tojásokhoz adjuk hozzá a növényi olajat, a savanyú tejet, és a vaníliát. Kavarjuk össze, majd öntsük bele a lisztes masszába, és jól dolgozzuk el.

A massza felét kenjük bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy kis tálkában az eperlekvárt keverjük el két evőkanál hideg vízzel, és kenjük meg vele a tészta tetejét, majd tegyük rá a másik adag tésztát is.

A tetejét díszítsük még egy kis lekvárral, majd tegyük be a sütőbe. Amikor aranybarnára sült, kenegessük meg az olvasztott vajjal, szórjuk meg porcukorral, és fogyasszunk melegen, vagy kihűtve, fagylalttal.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!