Ha egy nagyon különleges fánkra vágysz, az alábbit egészen biztosan ki kell próbálnod. A banán és szezámmag érdekes, finom, és egészséges társítás. Nekünk nagyon bejött.
Hozzávalók:
5-6 érett banán,
olaj a sütéshez,
porcukor.
A tésztához:
2 evőkanál kókuszreszelék,
100 gramm rizs liszt,
100 gramm kukorica liszt,
4 evőkanál szezámmag,
1 teáskanál tengeri só,
2 evőkanál kristálycukor,
275 ml víz.
Elkészítés:
1. Először készítsük el a tésztát
2. Tegyük egy nagy tálba a kókuszt, a rizslisztet, a kukoricalisztet, a szezámmagot, a sót, a cukrot, és keverjük össze őket.
3. Mélyítsünk egy lyukat a közepébe, és öntsük bele a vizet
4. Addig dolgozzuk a masszát, míg teljesen csomómentes lesz. A tésztának elég vastagnak kell lennie.
5. Kb. tíz perccel a tálalás előtt tisztítsuk meg a banánokat, és vágjuk 3-4 darabba öket
6. Töltsünk 5-6 cm olajat egy serpenyőbe, forrósítsuk jól fel
7. A feldarabolt banánt tegyük a tésztába, majd süssük aranybarnára, és csorgassuk le róla jól az olajat
8. Mikor kissé kihűlt, szórjuk meg porcukorral, és tálaljuk